У Лебединській громаді вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Щороку 26 квітня в Україні відзначають День пам’яті Чорнобильської трагедії та вшановують пам’ять полеглих учасників ліквідації наслідків аварії.

Традиційно у цей день у Лебединській громаді проходять масові меморіальні та урочисті заходи. Проте вже третій рік поспіль через повномасштабне вторгнення військ рф на територію України, вшанування пам’яті жертв трагедії на Чорнобильській АЕС відбулося без масових зібрань.

Сьогодні з нагоди 38-ї річниці Чорнобильської катастрофи виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко, перший заступник Ольга Зікєєва та керуючий справами виконкому Сергій Подолько вшанували пам’ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС, ліквідаторів, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників правоохоронних органів – всіх тих, хто брав участь у ліквідації цієї техногенної катастрофи та постраждав від її наслідків.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи 1986 р.». та хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Крім того, цього дня представники Управління праці та соціального захисту населення на чолі з начальником Валентиною Губською від імені виконавчого комітету і депутатського корпусу Лебединської міської ради вручили Подяки міського голови та пам’ятні подарунки двом учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Анатолію Калініченку та Юрію Сахну, які проживають на території громади.

Поділитися