У Лебедині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Сергія КРИВОШЕЄНКА

У Лебедині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – захисника України Сергія Миколайовича Кривошеєнка.

Меморіальну дошку встановили на фасаді будівлі, у якій розташована Сумська філія акціонерного товариства «Укртелеком», де полеглий захисник розпочав свій трудовий шлях.

Сергій Кривошеєнко народився 4 серпня 1983 року у селі Бишкінь Лебединського району Сумської області (нині – Лебединська міська територіальна громада). Навчався у Бишкінському навчально-виробничому комплексі, який закінчив із відзнакою, завдяки чому без вступних іспитів був зачислений до Харківського радіотехнічного фахового коледжу. Вищу освіту продовжував здобувати у Харкові в Українській інженерно-педагогічній академії.

Після навчання повернувся до Лебедина, де у 2003-2005 роках працював у акціонерному товаристві «Укртелеком». З 2005 року працював в управлінні Пенсійного фонду України в місті Лебедин. З 2007 року і до початку повномасштабного вторгнення був приватним підприємцем.

До лав Збройних сил України був мобілізований 27 січня 2023 року, займав посаду дешифрувальника взводу безпілотних авіаційних комплексів розвідувальної роти. За час проходження служби зарекомендував себе з позитивного боку, до виконання службових обов’язків ставився відповідально, не був байдужим до життєдіяльності військового колективу. Добре знав і володів штатним озброєнням, був зацікавлений у вивченні нових зразків озброєння та військової техніки.

Відданий військовій присязі на вірність українському народові, мужньо виконуючи свій військовий обов’язок в бою за нашу Батьківщину, її свободу і незалежність, солдат Сергій Кривошеєнко загинув 26 липня 2023 року поблизу села Сторожеве Волноваського району на Донеччині.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки полеглому захисникові були присутні рідні та близькі, колеги і знайомі, представники влади, військовослужбовці і жителі громади.

Щемливими спогадами про брата ділилася рідна сестра бійця Ксенія Ольвач. Про виняткові професійні здібності чоловіка розповідав його старший колега, представник Сумської філії акціонерного товариства «Укртелеком» Сергій Гусак.

Керуючий справами виконавчого комітету Сергій Подолько від імені депутатського корпусу і виконавчого комітету Лебединської міської ради висловив щирі співчуття родині полеглого військового і подякував за виховання справжнього патріота, вірного сина України, який віддав за неї своє життя. Старший офіцер ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) Володимир Шутько відзначив вірність військовій присязі Сергія та закликав бути гідними його найвищої жертви та жертви всіх бійців, які загинули, захищаючи нашу свободу і незалежність.

Право відкрити меморіальну дошку було надано Любові Петрівні Кривошеєнко – матері полеглого бійця, його синові – Артему і керуючому справами виконкому Сергію Подольку. Присутні хвилиною мовчання віддали шану світлій пам’яті Сергія Кривошеєнка та всіх захисників, які полягли у жорстоких боях за рідну Україну.

Гідно організувати захід на честь загиблого бійця допоміг колектив відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Добра, світла пам’ять про Героя і вдячність за його подвиг назавжди залишиться у наших серцях. Вічна пам’ять Захисникові України! Ніколи не забудемо…

Поділитися