Небесна сотня. Янголи, які стали Героями

День Героїв Небесної Сотні – переломний день в історії сучасної України. Минуло вже 10 років від тих трагічних подій на Майдані, а здається це було учора, коли від куль снайперів гинули люди, а вся країна тремтіла в напруженні: чи вистоїть Майдан.

З метою вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, утвердженню ідеалів свободи і демократії, донесенню до сучасних поколінь інформації про ті доленосні події в бібліотеках Лебединської громади відбувся комплекс інформаційно-просвітницьких заходів.

В книгозбірнях оформлено тематичні книжкові виставки, вітрини, перегляди літератури: «Загинули за Україну. Вічна пам’ять.» (Маловисторопська СБФ), «Небесній Сотні шана і молитви…» (Червленівська СБФ), «Тернисті шляхи мужності і слави» (Боровеньківська СБФ), «Мужність і відвага на захисті України» (ЦМБ), «Вони першими стали за гідність, за волю» (МБ№1), «Герої не вмирають» (Рябушківська СБФ), «Україна славить своїх героїв» (МБ №3), «Героїв стежина від батька до сина» (МБ №2), «Небесна сотня – ціна свободи» (Василівська СБФ), «Героїв країна – моя Україна» (Московськобобрицька СБФ).

Година вшанування подвигу учасників Революції Гідності «Небесна Сотня у наших серцях» пройшла для юних відвідувачів у міській бібліотеці №3.

У Калюжненській СБФ створено арт-об’єкт «Завжди у нашій пам’яті» в пам’ять про героїзм і стійкість захисників Майдану, а Московськобобрицька СБФ до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні  провела патріотичну годину «Не серед нас та разом з нами. В серцях, у пам’яті, в думках».

Літературний огляд до Дня Небесної сотні «Не маємо права зрадити, не маємо права забути!» пройшов в Катеринівській СБФ для жителів села. Ворожбянська СБФ до 10-річниці Небесної Сотні оформила тематичну інсталяцію «Небесна Сотня безсонно стоїть на майдані…».

Поділитися