Герої не вмирають: у Лебединській громаді відзначили 10 річницю Дня Пам’яті Героїв Небесної Сотні

Цього року в Україні вдесяте вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з російською федерацією і вдруге в умовах повномасштабного вторгнення ворога на територію нашої держави.

Сьогодні у Лебединській громаді перший заступник міського голови Ольга Зікєєва та керуючий справами виконавчого комітету Сергій Подолько поклаликомпозицію з жовто-блакитних квітів до Кам’яного хреста «Воїнам, що віддали свої життя за Україну» та хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та борців за незалежність України.

«Цього дня ми вшановуємо життя і подвиг, героїзм і самопожертву громадян, які першими вступили у відчайдушну боротьбу з російською агресією і свавіллям тогочасної влади, громадян, які ціною власного життя відстоювали на Майдані ідеали демократії та європейський вибір цілої країни і кожного з нас», – зазначає Ольга Віталіївна. – «Герої Небесної Сотні – перші жертви російсько-української війни, яка впродовж останніх десяти років забирає життя кращих синів і дочок України. Наш святий обов’язок – завжди пам’ятати про подвиг цих мужніх людей, дякуючи кожному з них за їхню боротьбу на благо  українського народу. Також дякуємо всім, хто тримає фронт ці десять років російсько-українського протистояння. Залишаємося гідними своїх Героїв!»

Поділитися