Наша єдність – наша зброя

22 січня з нагоди Дня Соборності України, з метою виховання патріотизму начальником Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом був проведений для суб’єктів пробації інформаційно-просвітницький захід патріотичного спрямування на тему: «Наша єдність – наша зброя!»

Суб’єктам пробації було доведено інформацію про історію походження, важливість та значущість даного  свята. «Урочисте підписання Акту злуки Української Народної Республіки і Західно – Української Народної республіки уперше в новітній історії було зроблено серйозний крок до об’єднання більшості етнічних українських земель у єдине державне утворення. Акт злуки спирався на споконвічну мрію  українського народу про незалежну, соборну національну державу. Він став могутнім виявом  волі українців до етнічної й територіальної єдності, свідченням їхнього самоусвідомлення, важливою віхою процесу становлення нації» – розповів присутнім начальник сектору Анатолій Глух.  Також суб’єктам пробації було продемонстровано презентацію з даної тематики.

 «Віднині во єдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка. Віднині український народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу» – процитував рядки Універсалу Директорії Української Народної Республіки начальник уповноваженого органу пробації Анатолій Глух.

Захід даного формату є досить актуальним особливо в умовах воєнного сьогодення. Коли український народ виборює свою незалежність, відстоює свою волю та відвойовуємо свободу. Але сьогодні це свято має присмак болю, коли ми вже не з книжок знаємо, що означає боротися за свободу.

Поділитися