У громаді відзначили 105 річницю Дня Соборності України

Щороку, 22 січня, українці відзначають День Соборності, присвячений об’єднанню України, яке відбулося у 1919 році.

У Лебединській громаді з нагоди державного свята представники місцевої влади на чолі з виконуючою обов’язки міського голови Світланою Горошко поклали квіти до пам’ятника Великого Кобзаря Т. Г. Шевченка.

«День Соборності України – знакова і важлива дата в історії нашої держави. Вона передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради  майбутнього, – зауважує Світлана Олександрівна. – В умовах сьогодення, коли по всі території України вже другий рік поспіль триває війна, поняття єдності для всіх українців є визначальним, адже ми маємо єдину спільну мету – відстояти наше право на життя у незалежній, демократичній і соборній Україні».

Цього дня керівники громади хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв, які віддали своє життя за майбутнє нашої держави.

Заначимо, що всі заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України на території Лебединської міської територіальної громади пройшли з урахуванням обмежень, запроваджених веденням правового режиму воєнного стану.

Поділитися