Соборність рідної землі – основа нації, народу…

22 січня в Україні – важлива дата для кожного жителя країни. Адже 105 років тому, 22 січня 1919 р. у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких було проголошено Акт Злуки  українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну.

Сьогодні ж День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – лише в єдності всіх українців, незалежності держави, неподільності українських земель. Об’єднавча акція 1919 року залишила глибокий слід в історичніому коді українців. Вже минуло 100 років, та нічого не змінилося – українцям знову і знову приходиться боротися за цілісність і незалежність України. Ось чому ми зобов’язані плекати ідеал власної соборної держави й віддавати йому всі свої сили та здібності.

В публічних бібліотеках Лебединської МТГ до Дня Соборності оформлено книжкові виставки, літературні мозаїки, перегляди тематичної літератури, познайомитися з якими запрошуємо усіх бажаючих: «Соборна Україна від ідеї до життя» (МБ №2), «Ми – єдина Україна!» (Пристайлове СБФ), «На шляху до соборної України» (МБ №1), «В серці маю Україну» (Маловисторопська СБФ), «Україна соборна моя» (Московськобобрицька СБФ), «І соборна і єдина буде жити Україна!» (МБ №3), «Соборна Мати Україна – одна на всії єдина!» (Боровеньківська СБФ),  «Єдина та Соборна Україна» (Червленівська СБФ), «Соборність духу, розуму і серця» (Василівська СБФ) «Україна моя єдина» (Ворожбянська СБФ), «День Соборності України» (Кам’янська СБФ).

До Гринцевської СБФ напередодні свята завітали малюки на патріотичний захід до Дня Соборності.

«Велика Злука – великі сподівання» – під такою назвою відбулася  історична галерея для учнів 6 класу ЗОШ №3. Працівники міської бібліотеки №1 розповіли дітям про Акт Злуки, який став уособленням споконвічної мрії українського народу про незалежну та соборну державу. Згадали присутні і про важкі бої, які зараз точаться, і героїв, які віддали життя в російсько-українській війні, де вирішується майбутнє не лише України, а й кожного із нас.

Дня Соборності України Московськобобрицька СБФ провела інформ-хвилинку «Моя соборна Україна знов зустрічає новий день», а  міська бібліотека №3 – історичний альманах «Моя Соборна Україна».

Флешмоб «Одна єдина Соборна Україна» для юних користувачів пройшов в Рябушківській СБФ,

Поділитися