Проведення роботи щодо колективно-договірного регулювання соціально – трудових відносин

Колективний договір укладається з метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин і узгодження інтересів працівників та роботодавців. Сторонами при укладенні колективного договору виступають власник або уповноважений ним орган (особа) та первинна профспілкова організація (або декілька первинних профспілкових організацій), яка діє відповідно до статуту, а у разі її відсутності – представниками, вільно обраними на загальних зборах найманих працівників або уповноважених ними органів.

Під час розробки колективного договору враховують вимоги Кодексу законів про працю України, Законів України «Про колективні договори і угоди», «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», «Про оплату праці», «Про відпустки»,  Генеральну, Галузеві угоди та інші нормативно-правові акти.

Колективний договір набирає чинності з дня його підписання представниками сторін юридичної особи або з дня, зазначеного у колективному договорі та продовжує діяти до того часу, поки сторони не укладуть або не переглянуть чинний, якщо інше не передбачено договором.

Відповідно до п. 7 Порядку повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України  від 13.02.2013 № 115 у новій редакції, яка затверджена постановою Кабінету Міністру України від 21.08.2019 № 768 управлінням  праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради за  2023 рік по Лебединській міській територіальній громаді зареєстровано 10 колективних договорів, змін та доповнень – до 8 колективних договорів, підприємствам надано 18 методичних консультацій з питань  укладання колективних договорів.

Методична допомога щодо змісту колективного договору, порядку його укладання та повідомної реєстрації надається працівниками управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради за телефонами 2-14-92, електронна адреса info26@dszn.sm.gov.ua

Реєстр щодо проведення  повідомної реєстрації колективних договорів, змін та доповнень у 2023 році
Поділитися