У Лебедині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Артема УДОВІЧЕНКА

Сьогодні у Лебедині відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя, випускника Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3, старшого солдата Артема Дмитровича Удовіченка.

Народився Артем 9 березня 2001 року в Лебедині. До 2016 року навчався в Лебединському ЗЗСО№ 3. Далі активний, талановитий, спортивний юнак продовжив навчання у комунальному закладі Сумської обласної ради «Лебединський педагогічний фаховий коледж ім. А.С. Макаренка». У 2018 – 2021 роках навчався у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Лебединське вище професійне училище лісового господарства».

У травні 2021 року був призваний на строкову службу до лав Національної Гвардії України до міста Харків. У подальшому Артем Удовіченко підписує контракт зі Збройними силами України і хоробро боронить рідну землю на Харківщині, Донеччині та Луганщині.

Загинув Герой 27 січня 2023 року в місті Бахмут Донецької області внаслідок ворожого обстрілу.

Указом Президента України військового нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Нагороду батькам Артема Удовіченка вручив начальник відділення призову та комплектування ІІ відділу Сумського РТЦК та СП Юрій Токар.

Під час проведення мітинга-реквієму було сказано багато теплих слів і спогадів про захисника. Зі щирими словами співчуття та подяки за виховання справжнього Героя сучасності звернулася до батьків полеглого виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко.

Зі сльозами на очах про шкільні роки Артема розповідала його класний керівник Олена Пархоменко.

З теплотою за свого похресника згадував хрещений батько воїна Іван Парфило.

Право відкрити меморіальну дошку пам’яті полеглого бійця надано його батькам – Наталії Михайлівні, Дмитру Миколайовичу та виконуючій обов’язки міського голови Світлані Горошко.

Наприкінці урочистого заходу присутні поклали квіти до меморіального знаку та, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали шану світлій пам’яті Артема Дмитровича та усіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Гідно організувати захід на честь полеглого бійця допоміг колектив відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Добра, світла пам’ять про Героя і вдячність за його подвиг назавжди залишиться у наших серцях. Вічна пам’ять Захисникові України! Ніколи не забудемо…

Поділитися