Різдвяна феєрія у бібліотеках громади

Цьогоріч Україна святкує з усім світом Різдво Христове 25 грудня. Адже саме цієї дати святкували наші пра-пра діди та бабусі. І це логічно, адже православні парафіяни до Різдва тримають піст, і яке ж їм тоді святкування Нового року під час посту?

Святкування Різдва Христового асоціюється в українців з подарунками, смачною їжею, колядками. У формуванні цієї атмосфери бібліотечні заклади відіграють також важливу роль.

Це час, коли книгозбірні стають центром для тих, хто хоче зануритися у чарівний світ різдвяних історій. Атмосфера у бібліотеках змінюється – вони прикрашаються святковою мішурою, сніжинками та різдвяно-новорічними композиціями, а полиці стелажів привертають увагу користувачів яскравими обкладинками казок для дітей та збірками рецептів для приготування обрядових і сучасних страв.

Щодо працівників бібліотечних закладів, то вони завжди готові допомогти з вибором книги чи Інтернет ресурсу, поділяться різдвяними рекомендаціями напередодні свята, організують цікаві заходи для читачів.

В бібліотеках Лебединської громади оформлено перегляди дитячої літератури новорічно-різдвяної тематики: «Магія Різдвяних свят» (МБ №1), «Сніжна ніжна казка зими» (Червленівська СБФ), «25 грудня – Різдво Христове» (МБ №3), «З  Різдвом Христовим ненько  –Україно» (МБ №2), «Зимова казка» (Пристайлівська СБФ), «Вітаємо з Різдвом Христовим» (Боровеньківська СБФ).

Деякі книгозбірні самостійно, деякі в співпраці з клубами провели різдвяні віншування та колядування: Гринцівська СБФ, Московськобобрицька СБФ, Підопригорівська СБФ, міська бібліотека №3, Ворожбянська СБФ, Боровеньківська СБФ.

В Катеринівській СБФ пройшов вечір українських Різдвяних колядок  «Сяйво Різдвяних свят», а у Василівській СБФ – театралізовані вітання «Колядують зорі на Різдво Христове».

Майстер-клас з розпису різдвяних пряників для юних відвідувачів в Рябушківській СБФ провела вчителька іноземної мови Рябушківського ЗЗСО Людмила Лещенко.

У центральній міській бібліотеці також пройшов ряд майстер класів для юних користувачів. Діти робили з паперу, фоамірану та тканини прикраси на ялинку, та янгелів-захисників нашим воїнам, які згодом волонтери передадуть на передову.

Різдво – чарівний час, коли можна знайти на сторінках книг всю магію світів, яка залишиться з вами надовго, навіть коли свята закінчуються. Вітаємо всіх з Різдвом, найкращим святом для дітей та дорослих, і бажаємо Божого захисту і благословіння для воїнів і України, та миру, тепла і затишку у кожну родину.

Поділитися