Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми

Щороку увесь світ відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який було проголошено 30 липня Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у 2013 році з метою привернення уваги світової спільноти та підвищення рівня поінформованості населення щодо проблем торгівлі людьми.

Війна посилює ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та експлуатації, так само, як і людську вразливість загалом. Цьому сприяють втрата роботи та ризик опинитися за межею бідності, внутрішнє переміщення, виїзд за кордон, проживання на окупованій території, непридатність оселі для життя та інші соціальні чинники – пенсійний вік, інвалідність, самостійне виховання дітей, багатодітність тощо.

Зважаючи на необхідність убезпечення потрапляння громадян України в ситуацію торгівлі людьми, 28 липня 2023 року відбулося засідання круглого столу «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми» за участі керуючого справами виконавчого комітету Лебединської міської ради Сергія ПОДОЛЬКА, спеціалістів управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради, Лебединського управління Сумської філії Сумського обласного центру зайнятості, Лебединського міського центру соціальних служб, служби у справах дітей.

Під час засідання було обговорено причини та фактори, які сприяють такому явищу як розповсюдження торгівлі людьми. Детально також учасники “круглого столу” обговорили і алгоритм виявлення постраждалих осіб та встановлення їм статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Поділитися