Відбулася чергова 30-та сесія Лебединської міської ради

У Лебедині під головуванням секретаря ради Світлани ГОРОШКО відбулася чергова 30-та сесія міської ради.

У пленарному засіданні взяли участь 25 депутатів, керівники комунальних установ і підприємств, структурних підрозділів апарату виконавчого комітету міської ради та її виконавчих органів, представники правоохоронних органів, засобів масової інформації та громадськості.

Під час роботи сесії місцеві обранці розглянули 39 питань порядку денного, які попередньо детально розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій.

У ході пленарного засідання депутати проголосували за внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2022-2024 роки». З-поміж іншого цими змінами передбачається:

у галузі освіти:

  • збільшення фінансування на придбання двох спеціалізованих шкільних автобусів (9 млн 600 тис. грн.);
  • придбання металопластикових вікон для ЗЗСО №6 (538 тис. 691 грн.);
  • виділення коштів на поточний ремонт пристінного вимощування ЗЗСО №3 (95 тис. 720 грн.);

у галузі охорони здоров’я:

  • збільшено фінансування на 40 тис. грн. на безоплатне зубопротезування пільговим категоріям громадян.

На сесії депутати затвердили, із незначними редакційними правками, питання «Про перейменування площ, вулиць, провулків Лебединської міської територіальної громади», які підлягають обов’язковому перейменуванню.

Це питання детально опрацьовувалося протягом декількох місяців фахівцями, краєзнавцями з урахуванням думки громадськості та рекомендацій Українського інституту національної пам’яті і Міністерства культури та інформаційної політики.

Зазначимо, вказане перейменування здійснюватиметься без змін поштових номерів житлових будинків, установ та споруд і не передбачає ніяких фінансових витрат з боку громадян.

Крім того, з метою приведення тарифів на платні соціальні послуги Лебединського міського територіального центру соціального обслуговування до економічно обґрунтованого рівня, депутати внесли зміни до «Положення про порядок та умови надання платних соціальних послуг Лебединським міським центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та тарифів на платні соціальні послуги», затвердивши відповідні тарифи.

Також місцеві обранці розглянули блок земельних та інших питань. З усіма прийнятими рішеннями можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Лебединської міської ради у розділі «Документи».

Поділитися