Засідання комісії з присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»

При виконавчому комітеті Лебединської міської ради відбулося засідання комісії з питань присвоєння почесного звання України «Мати-героїня».

Комісією було розглянуто заяву жительки Лебединської міської територіальної громади про присвоєння їй вищевказаного звання, яка разом із чоловіком народила і виховала п’ятьох дітей.

За результатами розгляду наданих документів члени комісії визнали, що представлена кандидатура відповідає вимогам чинного законодавства та одноголосно ухвалили рішення порушити клопотання перед Сумською обласною державною адміністрацією – військовою адміністрацією про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» даній громадянці.

Нагадаємо, що відповідно до Положення про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України від 29 червня 2001 року № 476/2001 почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Поділитися