До уваги багатодітних сімей!

Звертаємо вашу увагу, що набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Порядку виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї» від 3 травня 2022 р. № 558.

Доповненням до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2010 р. № 209, установлено, що у випадку введення на території України надзвичайного або воєнного стану заява про продовження строку дії посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї подається у довільній формі одним із батьків структурному підрозділу/виконавчому органу, що видає посвідчення, або центру надання адміністративних послуг за місцем фактичного перебування.

Для продовження строку дії посвідчення необхідно пред’явити:

  1. Документ, що посвідчує особу;
  2. Свідоцтво про народження/е-свідоцтво про народження/довідку із закладу освіти(у разі народження дитини або навчання особи за межами України)
  3. Довідку, що підтверджує зарахування до закладу освіти або переведення на наступний курс навчання.

Довідково

Якщо неможливо отримати довідку із закладу освіти – подається заява у довільній формі, у якій зазначаються відомості щодо навчання дитини.

Водночас протягом місяця після припинення або скасування надзвичайного або воєнного стану необхідно підтвердити відомості щодо навчання відповідною довідкою.

Відповідні документи для продовження строку дії посвідчення необхідно надати до управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради (вул. Сумська, 12, поверх 4, кабінет 48, тел. 2 14 92)  уповноваженій особі Лебединської міської територіальної громади.

Увага!

Не продовжується посвідчення багатодітної сім’ї  та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї або скасовується такий статус у разі подання недостовірної інформації.

Поділитися