Компенсація за пошкоджене або зруйноване нерухоме майно внаслідок війни

1 серпня з метою правової освіченості суб’єктів пробації начальником Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом спільно з фахівцем Лебединського бюро правової допомоги Іриною Лєвих, була організована та проведена інформаційна година для суб’єктів пробації на тему: «Компенсація за пошкоджене або зруйноване нерухоме майно внаслідок війни». Метою заходу було надати детальні роз’яснення суб’єктам пробації стосовно того, хто матиме право на таку компенсацію, куди повідомити про пошкоджене та знищене нерухоме майно, які дані має містити повідомлення про пошкоджене майно та якими нормативно-правовими документами це регулюється.

«Для подання повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації, необхідно звернутися до центру надання адміністративних послуг чи нотаріуса незалежно від місця проживання чи перебування фізичної особи. Це може зробити як власник житла особисто, так його представник на підставі нотаріально посвідченої довіреності» – повідомила присутнім юрист бюро правової допомоги Ірина Лєвих.

«Зустрічі даного формату є досить корисними, тому що вони дають можливість суб’єктам пробації отримати безкоштовну правову допомогу» – підсумував начальник Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух.

Поділитися