До уваги платників єдиного податку – фізичних осіб 1 та 2 групи

Для забезпечення належних умов проживання громадян Лебединської міської територіальної громади, надання їм кваліфікованих адміністративних, освітніх, соціальних, медичних, культурних та багатьох інших видів послуг, проведення робіт з ремонту доріг та забезпечення благоустрою у громаді органи місцевого самоврядування повинні мати в своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси у бюджеті громади.

Одним із джерел надходжень до бюджету громади є надходження від єдиного податку, який сплачується платниками фізичними особами. Надходження цього платежу від платників 1 та 2 групи єдиного податку у 2021 році становили близько 4,0 млн. гривень.

Після стабілізації ситуації в нашій громаді та налагодження логістики з постачання товару значно активізувалась діяльність підприємців платників єдиного податку першої та другої групи. Особливо активізувалась діяльність підприємців, що здійснюють торгівлю продуктами харчування. Покупці можуть придбати широкий асортимент продовольчих товарів, а у підприємців з’явились оборотні кошти. Виходячи з цього, добровільна сплата єдиного податку платниками першої та другої групи дає значний внесок у наповнення бюджету Лебединської громади.

Розміри платежів не змінилися та становлять для платників першої групи 248,10 гривень на місяць. Для платників податку другої групи , які працюють в межах громади 1040,0 гривен, а для тих хто працює за межами громади 1300,0 гривень. Термін сплати щомісячно до 20 числа. Враховуючи те, що сьогодні Україна перебуває у стані війни, а наша громада у відносному спокою, кожен свідомий житель громади повинен нести відповідальність щодо забезпечення її життєдіяльності та підтримки, насамперед через сплату податків. Від вчасно сплачених податків залежить добробут у нашій громаді.

Фінансове управління.

Поділитися