Педагоги Лебединської школи №6 ділилися досвідом під час обласного онлайн семінару

Відповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2021 рік, 7 вересня 2021 року відбувся онлайн-семінар «Актуальні питання навчання предмета Захист України в закладах загальної середньої освіти у 2021-2022 н.р.» за оновленою навчальною програмою предмета «Захист України».

У ході роботи Сукачова Н.М., методист з національно-патріотичної роботи та «Захисту України» навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, розкрила питання програмно-методичного забезпечення, акцентів проведення уроку з предмета «Захист України» в умовах реалізації компетентностного підходу до навчання, створення безпечного середовища, організації змішаного та дистанційного навчання з предмета.

Практичним досвідом роботи щодо подолання сучасних викликів у навчанні предмета «Захист України» поділився Лебединський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №6 (директор закладу Верхова В.Ю. та учитель предмета «Захист України» Верхов О.В.). Валентина Юріївна та Олег Вікторович акцентували увагу учасників семінару на тому, що на думку педагогів Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №6, в умовах постійних зовнішніх викликів та відкритої військової агресії на території України проблема виховання громадянина-патріота потребує дуже виваженого та ретельного підходу як з боку кожного педагога, кожного педагогічного колективу, так і суспільства в цілому. Вивчення предмета «Захист України» і покликано плекати дієве патріотичне виховання громадян забезпечити цілісність народу України, його національне відродження, об’єднання різних етносів і регіонів, соціально-економічний і демократичний розвиток України, розбудову та вдосконалення суверенної правової держави і громадянського суспільства, соціально-політичну стабільність у державі, гідне представлення нашої країни у світі.

Презентовані напрацювання закладу отримали схвальні відгуки учасників обласного онлайн семінару.

Поділитися