У єдності наша сила

У багатому на подвиги літописі українського воїнства було безліч битв і дат, гідних стати святом, проте ще з козацьких часів день Покрови Пресвятої Богородиці був святковим для захисників Вітчизни. Згідно з указом Президента України з 2014 року 14 жовтня встановлено Днем захисника України. Цей день став не просто державним святом, а всенародним, бо захисниками незалежності та суверенітету України у наш час є військові і добровольці, госпітальєри і волонтери, дорослі і діти – усі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над загарбниками. З нагоди Дня захисника України і з метою вшанування всіх українських воїнів у Лебединській ЗОШ І-ІІІ ст. №3 10 жовтня відбулося загальношкільне свято «У єдності наша сила» для учнів 7-х та 10-х класів.

На шкільне свято завітали гості Таран Валерій Миколайович, працівник Лебединського військового комісаріату, Живодров Юрій Миколайович – військовий Збройних Сил України, Спічка Олександр Анатолійович – волонтер ГО «Волонтери Лебединщини». Ведучі, учень 8 класу Кабацький Дмитро та учениця 9 класу Даш Вікторія, розпочали привітання віршем «Мир на землі». Під час заходу присутні переглянули відео про історію виникнення свята День захисника України та прослухали «Марш нової армії України». Військові розповідали дітям про службу в армії, події на Донбасі, військову техніку. Цікавими були фото про волонтерську допомогу, яку надає військовим громадська організація «Волонтери Лебединщини», що презентував Олександр Анатолійович.

Напередодні шкільним учнівським парламентом було проведено акцію «Теплий подарунок воїну», до якої долучилися учні, батьки, педагогічний колектив школи. Зібрану допомогу та дитячі малюнки з привітаннями передали волонтерам.

Свої пісні дарували учениця 9 класу Вероніка Григоренко та учениця 10 класу Анна Курлейко. Вірш «Повертайся, будь ласка, живим» пролунав від учениці 10 класу Костенко Вікторії.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв-захисників.

Зі святом присутніх привітала директор школи Тетяна Фролова та подякувала гостям за їх мужність і самовідданість.

Ми із гордістю вшановуємо подвиг нескорених українців і висловлюємо слова щирої вдячності.  Дякуємо за подвиг і вірність Україні військовим Національної Гвардії та Збройних сил України, котрі захищали і продовжують захищати кордони України.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *