У бібліотеках міста відзначили День Захисника України та День Українського козацтва

14 жовтня – значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів українців.

В цей день громадяни нашої держави святкують День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани усіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України.

14 жовтня українці відзначають ще три великих свята: День святої Покрови Пречистої Богородиці, річницю створення Української повстанської армії (УПА), День Українського козацтва.

До Дня захисника України та Дня Українського козацтва у міських бібліотеках було проведено ряд заходів. Метою проведення яких є сформувати у юного покоління почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність стати на захист державних інтересів країни, виховувати глибоку повагу до захисників, які віддали своє життя в ім’я майбутнього.

До бібліотеки №1 на тематичний захід, присвячений Дню захисника України, завітали учні 11 класу ЗОШ №3 (класний керівник Стрельник Світлана Миколаївна). Під час години мужності, що мала назву «Героїв стежина – від батька до сина» лунали патріотичні пісні, демонструвались відеоролики про шлях, що пройшли і проходять українські воїни з часів козацтва до сьогодення, учні читали вірші про Україну. На захід завітав почесний гість – учасник бойових дій на сході нашої держави Андрій Нікітенко. Він розповів присутнім про свою участь у захисті країни в 2015-2016 рр. і відповів на запитання учнів. Хвилиною мовчання та запаленням свічі скорботи учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів.

 

До уваги присутніх в читальному залі представлені тематичні книжкові вітрини: «З глибини століть», «Героям слава!», «Хай живе козацька слава, хай живе козацький дух!». Представлені матеріали несуть в собі цікаву інформацію про українське козацтво та воїнів сьогодення: їхні прагнення, ідеї, почуття патріотизму тощо.

Бібліотека №2 для юних користувачів провела урок народознавства «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра». Бібліотекарі розповіли присутнім про козацький побут та звитягу та зробили бібліографічний огляд літератури, що була представлена на книжковій виставці «А ми тую козацькую славу підіймемо…».

Юні відвідувачі бібліотеки №3 з цікавістю переглянули тематичні книжкові полиці «Хоробрі серця» та «Вічна слава героям» і прослухали розповідь бібліотекара про козацьких гетьманів на уроці історії «Будьмо достойні козацького роду».

Лебединська міська бібліотека.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *