Проект “Будуємо Україну разом” допомагає лебединським родинам відремонтувати помешкання

У нашому місті з 12 по 26 серпня реалізовується проект “Будуємо Україну разом”. Це всеукраїнський волонтерський табір, який має на меті зробити українську молодь мобільною та об’єднати її навколо принципів взаємодопомоги і відповідальності. Ідея табору зародилася влітку 2014 року, коли команда БО «Львівська освітня фундація» побачила наслідки військових дій на Сході України і було очевидно, що людям буде важко впоратись зі своїми проблемами. Тоді молодь з усієї України згуртувалась, щоб допомогти, і впродовж двох місяців 80 волонтерів відремонтували 25 квартир. Наразі волонтери з різних куточків України спільно з гостями з Італії та Франції допомагають двом лебединським родинам відновити їхні помешкання – родині учасника антитерористичної операції та родині, у якої не так давно сталася пожежа у житловому помешканні, крім цього, волонтери облаштовують спортзал та реабілітаційну кімнату в Інклюзивно-ресурсному центрі та розфарбовують мурал біля автостанції.

До нашого міста з’їхалося 8 добровольців з Італії, 1 із Франції та 14 з різних куточків України. Кожен день учасників всеукраїнського табору “Будуємо Україну разом” насичений не лише фізичною працею, тобто ремонтними роботами, але і наповнений цікавими командотворчими іграми, квестами по місту, майстер-класами від гостей з Італії, активним відпочинком на березі Лебединського озера, обговореннями різних соціально значущих тем під час так званих «БУРTalks».

Як зазначають організатори, протягом цих двох тижнів поки тривають ремонтні роботи, волонтерам потрібні люди, які допоможуть з організацією харчування для тих, хто працює на об’єктах, а також є потреба у кваліфікованому будівельнику, який допоможе, скоординує роботу волонтерів. Бажаючим допомогти у добрій справі можна звернутися до контактної особи – Марини Балаки, тел. 0994096142.

 

Для лебединців це чудова можливість познайомитися з активною молоддю з різних регіонів України та закордону, повправлятися у своїх будівельних навичках та продуктивно відпочити.

Проект реалізовується за підтримки Департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України, Львівської освітньої фундації, Управління молоді та спорту Сумської ОДА та Лебединської міської ради.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *