Святий Спас – іде до нас!

Серпень місяць багатий на релігійні свята, а тому працівниками Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області було заплановано відвідати Храм Божий разом з неповнолітніми суб’єктами пробації та молоддю, яка перебуває на обліку.

Так, 16 серпня 2018 року, напередодні «Яблучного Спасу», з метою духовного виховання підоблікових була організована вже традиційна зустріч із благочинним Лебединського церковного округу, настоятелем Вознесенського храму протоієреєм Романом Андрухів.

Отець Роман розпочав свою промову з походження та традицій великого релігійного свята «Преображення Господнього», наголосивши на цікавих історичних фактах. «Самий останній місяць літа ознаменований безліччю православних свят. Особливе місце серед них займають три Спаса, кожен з яких має своє значення в житті віруючих. Об’єднує їх одне: всі вони пов’язані зі Спасителем, на честь якого і названо свято» – звернувся до присутніх настоятель храму Отець Роман.

«Традиційні зустрічі в стінах храму, особливо з нагоди релігійних свят, стали одним із дієвих методів роботи із суб’єктами пробації, що дає можливість особам, які перебувають на обліку за вчинення кримінальних правопорушень, замислитися над своїм життям, переосмислити свою поведінку, а також зробити висновки зі своїх помилок. Сподіваємося, що повчальні бесіди-настанови настоятеля храму посіяні в душах молодих людей, обов’язково дадуть позитивні плоди», – наголосив на завершення начальник уповноваженого органу з питань пробації Анатолій Глух.

Лебединський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *