Працювала мультидисциплінарна бригада Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів

14 червня у приміщенні КУ «Лебединська центральна районна лікарня ім. лікаря К.О.Зільберника» відбулося засідання виїзної мультидисциплінарної бригади Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів за участю членів лікарської консультативної комісії КУ «Лебединська центральна районна лікарня ім. лікаря К.О. Зільберника» та спеціалістів управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської міської ради.

На засідання  були запрошені батьки з дітьми, яких вперше визнано особами з інвалідністю. Фахівцями Центру проводилась роз’яснювальна робота щодо комплексу реабілітаційних заходів, які спрямовані на максимальну соціальну інтеграцію дітей з інвалідністю в суспільство, спрямованих на створення умов для повернення  до активної участі у житті та здатності до самостійної і родинно-побутової діяльності шляхом соціально-середовищної орієнтації та соціально-побутової  адаптації.

Для проведення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю з фізичними та розумовими вадами Центр має сучасне обладнання: різноманітні тренажери, фізіотерапевтичну апаратуру, кулькові ванни, сенсорну кімнату, басейн. Кабінети оснащені комп΄ютерним обладнанням, відповідними програмними методиками з психотерапії, індивідуальними, груповими, сімейними психокорекційними програмами, засобами розвитку інтелектуальних і моторних здібностей. На базі відділення в с. Рибці створені умови для проведення оздоровчих заходів природно-кліматичними факторами: ландшафтна терапія, аеротерапія, пісочна терапія, іпотерапія (верхова їзда на конях), тощо.

З початку 2018 року з 22 дітей з інвалідністю, які потребують реабілітаційних послуг, до Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів направлено 15.

Управління праці та соціального захисту населення.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *