Школярі навчалися основам цивільного захисту

20 квітня 2018 року на базі Лебединської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 було проведено показовий День цивільного захисту, в якому взяли участь представники шкіл міста. Розпочався День цивільного захисту з проведення загальношкільної лінійки, під час якої  до присутніх звернулися директор школи Тетяна Фролова  та методист відділу освіти Микола Римар. Вони наголосили на важливості подібних заходів у наш час, бо кожен громадянин повинен знати, як діяти в надзвичайних ситуаціях. До уваги всіх присутніх шкільна агітбригада «Флеш 3» презентувала яскравий пізнавальний виступ  «Знати, щоб у біду не потрапляти». Також посадова особа з питань цивільного захисту Світлана Таран  оголосила план проведення Дня цивільного захисту.

У кожному класі відбувалися тематичні виховні заходи.  Гості відвідали години спілкування «Нехай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває» (вчитель Запорожець Г.І.) та  «Знати, щоб передбачати, передбачати, щоб діяти» (вчитель Хоруженко Н.В.).

Цікавим було практичне заняття «Правила надання першої допомоги у надзвичайних ситуаціях» для учнів 9-10 класів, яке провели волонтери Лебединського медичного училища  імені професора М.І. Сітенка.

У цей час у фойє школи представниками шкільного парламенту було організовано виставку стінгазет «Попередити. Врятувати. Допомогти», «Чорнобиль – спільний біль планети», «Засоби індивідуального захисту», «Вогонь – друг, вогонь – ворог». Серед учнів 2-11 класів відбувся конкурс-огляд малюнків «Знай та умій», переможців якого було нагороджено на загальношкільній лінійці під час підведення підсумків Дня ЦЗ.

У шкільній бібліотеці протягом дня діяла виставка науково-публіцистичної літератури на тему «Цивільний захист населення».

На спортивному майданчику школи відбулася комбінована естафета «Вмілі рятувальники», у якій взяли участь команди учнів 9 та 10 класів: «Рятувальники» та «Вогонь». Під час виконання завдань на станціях естафети учні  мали змогу закріпити теоретичні знання з питань цивільного захисту, відпрацювати навички застосування засобів індивідуального захисту, надання першої допомоги, транспортування  постраждалих, складання «тривожної валізи», користування первинними засобами пожежогасіння.

 

У рамках проведення Дня ЦЗ спільно з працівниками Лебединського районного сектору Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області відбулося практичне відпрацювання евакуації у разі загрози вибуху в приміщенні школи .

Під час вищезазначених заходів учні почерпнули багато корисної інформації, яка під час виникнення небезпечних ситуацій допоможе врятувати, зберегти життя і здоров’я людини.

Матеріал надано ЗОШ № 3.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *