Акція “Чиста Україна – чиста Земля”

Асоціація міст України та Українське Товариство Охорони Природи запрошують Вас взяти активну участь у великому
всесвітньому святі довкілля – акції «Чиста Україна – чиста Земля»,яка відбудеться 15 по 18 вересня 2017 року!

«Чиста Україна – чиста Земля» – це назва української кампанії “Робімо чистим світ” (“СІеаn Uр the Wоrld”), ініціатором і координатором проведення якої є Львівське регіональне відділення Асоціації міст України. Всесвітній рух “Робімо чистим світ” розпочався наприкінці 80-х років за рішенням однієї людини, австралійця Іяна Кєрнана, який висловив протест засміченню власного кутка світу – Сіднейської затоки. Починаючи з 1993 року ця акція стала світовою і проводилася під патронатом Програми з охорони довкілля при ООН (UNЕР). На сьогоднішній день ця акція мобілізує мільйони людей із 130 країн світу. Під час акції мешканці разом виходять на спільну працю по очищенню навколишнього середовища. Дякуючи цьому міста і села стають чистіші та привабливіші. Найважливіше, що учасники вчаться щоденно дбати про довкілля.

Метою акції «Чиста Україна – чиста Земля» – є пробудження екологічної свідомості у людини та ініціювання дій громадян на користь охорони довкілля, починаючи з прибирання сміття та селективного збору відходів до виконання довготривалих екологічних програм.

Сміття та забруднення не мають кордонів. Коли щось добре діється в якомусь окремому закутку Землі, буде користь для усієї планети в цілому. Завдяки глобальним діям міжнародного руху “”СІеаn Uр the Wоrld”” у вересневі дні десятки мільйонів людей різних націй, рас, світоглядів єднаються в праці для добра всього людства. Організаторами проведення акції на місцях виступають органи місцевого самоврядування, підприємства, природоохоронні й екологічні організації, відділи освіти, школи, вузи, партії, церковні громади тощо.

Але найважливіше – не стільки саме прибирання, як зміна відношення людей до рідного куточка Землі. Вони вчаться щоденно дбати про своє довкілля, вчаться відповідати за місце, де народилися, ЖИВУТЬ І працюють. Головною темою цьогорічної акції залишається ліквідація стихійних сміттєзвалищ, запровадження селективного збору відходів в наших оселях, на робочих місцях, озеленення населених пунктів тощо … Але перш за все пам’ятаємо: всі рішення, які приймає кожен з нас, мають вплив на довкілля!

Ми запрошуємо Вас взяти участь у цій акції з 15 по 18 вересня 2017 року. Ми закликаємо кожного берегти природу свого рідного краю та незасмічувати місце, де ми живемо! Результати вашого прибирання присилайте нам на ел. пошту lebedynrada@gmail.com ! 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *