Роменська прокуратура веде боротьбу проти корупції

Враховуючи актуальність проблеми корупції і її розповсюдженість в державі, значні зусилля правоохоронців регіону направлялися на її протидію. При цьому працівниками прокуратури було задіяно весь спектр прокурорських повноважень.
Так, прокурорами Роменської місцевої прокуратури спільно з працівниками поліції виявлено 7 фактів вчинення особами корупційних злочинів. Стосовно 4 осіб обвинувальні акти спрямовані до суду. В одній справі слідство завершено, розпочато процедуру ознайомлення підозрюваного з матеріалами досудового розслідування. Ще у двох справах слідство триває і найближчим часом 2 особам, один з яких займає посаду в органі місцевого самоврядування, буде оголошено підозру у вчиненні розкрадань державних коштів, вчинених з використанням службового становища.
Так, Роменським відділом поліції закінчено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України стосовно приватного підприємця, який зловживаючи службовим становищем вніс до актів виконаних робіт завідомо неправдиві дані щодо видів та об’ємів робіт, які були ним виконанні при реконструкції приміщення дошкільного навчального закладу «Берізка» Великобубнівської сілької ради, та заволодів грошовими коштами в сумі понад 80 тис. грн. Незаконно отримані таким чином грошові кошти в подальшому легалізував. Обвинувальний акт стосовно підприємця 24.05.2017 спрямований до суду, розглядається по суті Конотопським міськрайонним судом.
Судом завершено розгляд справи за обвинуваченням колишнього директора одного з комунальних підприємств міста, який шляхом зловживання службовим становищем привласнив 31 тис. грн. На стадії судового розгляду вся сума привласнених коштів повернута.
Лебединським районним судом розглядаються по суті справи за фактами розтрати коштів в сумі 90 тис. директором ДП «Лебединський агролісгосп» привласнення бюджетних коштів начальником відділу культури і туризму Лебединської міської ради, яка незаконно нараховувала премії працівникам установи, а в послідуючому шляхом зловживання службовим становищем їх привласнювала. Обвинувальні акти у цих справах затверджувалися процесуальними прокурорами Роменської місцевої прокуратури.
У порядку ч.3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції». керівником місцевої прокуратури внесено 33 подання про усунення причин та умов, що сприяють вчиненню корупційних та пов’язаних з ними правопорушень. За результатами їх розгляду притягнуто до дисциплінарної відповідальності 7 осіб, з них 3 працівники Липоводолинського відділення поліції Роменського відділу поліції ГУНП в Сумській області, 4 посадовці Роменського та Недригайлівського районних комісаріатів.
За результатами розгляду подання, внесеного до Роменської районної державної адміністрації у грудні 2016 року, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 3-х посадових осіб Роменської РДА.
За наслідками розгляду подання керівника Роменської місцевої прокуратури внесеного до Перекопівської сільської ради, рішення сесії ради приведено у відповідність до вимог чинного законодавства України.
Виявлено факт вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, колишнім головним лікарем КЗ СОР «1 ОСЛ м. Ромни». Відповідні матеріали спрямовано до УЗЕ в Сумській області для складання протоколів про вчинення адміністративного правопорушення пов’язаного з корупцією за ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП України. Місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді протоколів. Постановою Роменського міськрайонного суду від 09.06.2017 правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу.
Роменською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді протоколу про адміністративне правопорушення відносно, складеного співробітниками УЗЕ в Сумській області щодо колишнього працівника ДУ «Роменська виправна колонія» Коробки В.В. Постановою Роменського міськрайонного суду від 31.07.2017 останнього притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.
31.01.2017 судом задоволено позов керівника місцевої прокуратури та стягнуто з колишнього голови Липоводолинської районної виборчої комісії на користь держави 9390 грн. Позов був заявлений у зв’язку із вчиненням названою особою адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП, та отриманням грошових коштів як винагороди в умовах реального конфлікту інтересів.
У серпні 2017 року у зв’язку із вчиненням головою Хоружівської сільської ради Гордієнко О.М. аналогічних правопорушень, керівником місцевої прокуратури заявлено адміністративний позов до Недригайлівського районного суду про визнання протиправними та скасування розпоряджень голови Хоружівської сільської ради Недригайлівського району в частині преміювання працівників сільської ради.

Боротьба з корупцією та її проявами залишається одним із основних пріоритетів в діяльності Роменської місцевої прокуратури.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *