Депутати міської ради ухвалили низку важливих рішень

29 червня відбулося чергове пленарне засідання сесії Лебединської міської ради. Основним питанням порядку денного була інформація про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності місцевої прокуратури за 5 місяців 2017 року.

Як повідомив перший заступник керівника Роменської місцевої прокуратури Анатолій Гриценко, у 2017 році на території м. Лебедина зареєстровано 1447 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. З них – 153 з ознаками кримінальних злочинів. Розкрито 64 кримінальних правопорушення, які вчинені у межах міста. Повідомлено про підозру у їх вчиненні 57 особам.

У 2017 році у місті Лебедині зменшилась як загальна злочинність, так і окремі її прояви. У порівнянні з 2016 роком на 22,1 % зменшилась загальна кількість вчинених злочинів, в тому числі середньої тяжкості – на 18,2%, тяжких – на 26,2%, невеликої тяжкості – на 22,2%. Зменшилася кількість зареєстрованих злочинів проти власності (з 80 зареєстрованих у 2016 році до 55 у звітному періоді цього року).

Протягом звітного періоду на території міста вчинено 2 особливо тяжких злочини – розбійні напади.

Суттєво вдалося зменшити злочинність в підлітковому середовищі. У звітному періоді неповнолітніми скоєно на 88,9 % злочинів менше, ніж за аналогічний період 2016 року (1 злочин проти 9 у 2016 році).

Незважаючи на виявлення за 5 місяців 2017 року 4 злочинів за фактами незаконного виготовлення, придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, жодного злочину за фактами вчинення кваліфікованих злочинів, пов’язаних зі збутом наркотичних речовин та утриманням притонів правоохоронцями виявлено не було.

Збільшився рівень злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту (8 злочинів за 5 місяців 2017 року проти 3 за аналогічний період 2016 року),  із них 5 незаконних заволодінь транспортними засобами (викрадення скутерів та мопедів).

Роменською місцевою прокуратурою вживалися заходи координаційного характеру, якими зусилля правоохоронних органів регіону направлялися на ефективну протидію злочинам та іншим правопорушенням. За участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування, засобів масової інформації проведена координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіонів, що підпадають під юрисдикцію місцевої прокуратури та міжвідомча нарада за участю керівників органів національної поліції, органів та служб у справах дітей, на яких обговорені стан протидії загальній злочинності та окремим її проявам.

На території міста упродовж 5 місяців 2017 року кримінальні провадження за фактами умисних вбивств та нанесення тяжких тілесних ушкоджень не реєструвалися. Прослідковується тенденція до зменшення скоєних крадіжок (41 у 2017 проти 60 у минулому році). У той же час, протягом звітного періоду збільшилася кількість грабежів (4 проти 1 за аналогічний період 2016 року) та хуліганств (2 проти 1 за 5 місяців 2016 року).

До різних видів покарання засуджено 51 особу, із них 26 – до реальної міри покарання.

Враховуючи актуальність проблеми корупції і її розповсюдженості в державі, значні зусилля правоохоронців направлялися на її протидію.

Упродовж 5 місяців 2017 року працівниками прокуратури спільно із працівниками Управління захисту економіки в Сумській області виявлено 6 фактів вчинення адміністративно караних корупційних правопорушень.  Складено 6 адміністративних протоколів стосовно 3 осіб. За результатами їх судового розгляду 2 особи притягнуто до відповідальності з накладенням штрафів на загальну суму 6800 грн., 2 адміністративних протоколи стосовно 1 особи перебувають на розгляді суду. На підставі виявлених фактів вчинення корупційних злочинів стосовно  1 особи обвинувальний акт спрямовано до суду.

При здійсненні нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при розслідуванні та розкритті злочинів слідчим надано 51 письмову вказівку, скасовано 13 незаконних постанов про закриття кримінальних проваджень, виявлено 4 кримінальних правопорушення, які раніше не обліковувались та внесено по них відомості до ЄРДР, із яких по 1 кримінальному провадженню матеріали направлено до суду.

На усунення порушень при реєстрації заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та здійснення досудового розслідування злочинів прокурором надіслано 7 листів про проведення службових перевірок, за результатами їх розгляду притягнуто до дисциплінарної відповідальності 9 працівників поліції.

Перевірено 22 оперативно-розшукових справи, надано 7 письмових вказівок, внесено 1 доручення, за результатами розгляду якого працівника поліції притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

У сфері представництва інтересів держави в судах пред’явлено 3 позови на загальну суму 556 тис. грн. Задоволено 2 позови на суму 556 тисяч грн. Один позов перебуває на розгляді у Господарському суді Сумської області.

Забезпечено участь у розгляді 6 справ, які слухалися судами за правилами цивільного, адміністративного судочинства, а також в порядку окремого провадження.

У порядку відомчого контролю внесено 5 скарг на дії, рішення та бездіяльність державних виконавців, які розглянуті та задоволені.

В ході здійснення нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, внесено 7 документів прокурорського реагування, притягнуто до відповідальності 3 посадовця.

Забезпечено участь у розгляді судом 53 кримінальних проваджень з постановленням вироків. Стан апеляційного реагування на незаконні судові рішення у кримінальних провадженнях становить 100 %.

Розглянуто 50 звернень, з яких вирішено – 25, задоволено з вирішених – 1, направлено в інші відомства – 24.

Діяльність місцевої прокуратури спрямована на зміцнення законності і правопорядку у регіоні та ефективне виконання її працівниками визначених законом завдань і функцій.

Під час роботи сесії депутати розглянули блок земельних питань, ухвалили внесення деяких змін до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства.

Депутатами було одноголосно прийнято рішення про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку – додатково з міського бюджету виділено 40, 0 тис. на ремонт доріг, а також 70,5 тис. на поповнення статутного фонду комунального підприємства «Водоканал», зокрема придбання насоса на центральний водозабір.

Сесією міської ради було ухвалено низку рішень стосовно комунального майна та заслухано звіт постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, діяльності ради і самоврядування та правопорядку.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *