Лебедин відзначив День пам’яті та примирення

З нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Лебедині відбувся комплекс урочистих заходів.

У День пам’яті та примирення громадськість міста, учнівська молодь, посадові особи виконавчого комітету міської ради вшанували пам’ять полеглих на фронтах Другої світової війни.

Міський голова Олександр Бакликов, звертаючись до школярів, наголосив на тому, як важливо ніколи не забувати того, якою дорогою була ціна перемоги над нацизмом. Мільйони людей загинули у кривавому пеклі Другої світової. Також, Олександр Миколайович зауважив, що варто добре знати історію, аби усвідомити, хто і для чого підвищує градус напруги в суспільстві та розпалює збройні протистояння.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятників у сквері Воїнської слави присутні вшанували пам’ять загиблих під час Другої світової війни.

Війна, що прийшла на українську землю увірвалася до кожної сім’ї, до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила у руїни тисячі міст і сіл. Проте, наш народ залишився незламним у титанічній битві, якої ще не знала історія. Він боровся за свободу і переміг. Серед тисяч солдатських автографів на стінах Рейхстагу чимало українських імен.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *