Вітаємо з Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

У травні 1945 року завершилася одна із найкровопролитніших війн в історії людства. Ціна перемоги виявилася занадто дорогою. Слава героїв-учасників бойових дій, тих, хто поклав голови у боях, хто дійшов до Берліна, не меркне у пам’яті нащадків. Кожного року цього травневого дня ми віддаємо данину шани та поваги людям, завдяки героїзму та мужності яких ми нині живемо та працюємо.
Друга світова війна – це безсмертний подвиг мільйонів людей на благо нашої Батьківщини. Слід зазначити, що під час Другої світової війни в Україні загинуло, за різними оцінками, від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення близько 5 млн. Разом з тим, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратило притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.
Не забуваємо й про подвиги тих, хто здобував перемогу в тилу та відбудовував з попелу та руїн народне господарство. Пам’ять про їх самовіддану працю зберігають нові покоління українців.
Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні. Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил, могил невідомому солдату. Вони святиня нашої пам’яті. Кров’ю і пожежами котилася війна по нашій рідній Україні.
Дорогі ветерани, низько вклоняємося Вам та вітаємо із знаменним Днем Перемоги. Нехай міцнішає з роками Ваше здоров’я та завжди у Вас буде святковий настрій, добробут і родинна злагода.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *