100-річчя Української революції 1917-1921 років

Українська революція 1917-1921 років… Боротьба за незалежність… Не всі факти й події тієї революції  нам відомі, зрозумілі та належним чином висвітлені. Це і тяжкі, криваві бої за Київ та Львів, і трагічна смерть юнаків під Крутами, і десятки тисяч січових стрільців, скошених навесні безжалісною епідемією тифу, і тисячі заморених голодом та холодом у таборах полонених… На їхніх заповітах виростають нові покоління українців, що ведуть боротьбу  за встановлення державності на рідній землі.

З метою вшанування  боротьби за незалежність України, а також у рамках проголошеного Указом Президента України 2017-го  року «Роком Української революції 1917-1921 рр.» в бібліотечних закладах міста було проведено цикл заходів, спрямованих на виховання, формування почуття патріотизму.

У бібліотеках №1 та №2 оформлено тематичні експозиції «Українська революція: головні події, постаті». Постійно діючі книжкові виставки дають можливість глибше пізнати історію Української революції 1917-1921 років та етапи визвольної боротьби від минулих століть і до сьогодні.

Працівники бібліотеки №1 для учнів 10 і 11 класів ЗОШ№3 разом з клубом «Пам’ять» (керівник Шиян Ольга Миколаївна) провели урок історії  «Українська революція. Крізь призму історії». Присутні переглянули документальний відеофільм про події того часу, прослухали короткий екскурс в історію,  зіграли в пізнавальний тематичний брейн-ринг.

У бібліотеці №3 для юних користувачів пройшла бесіда «Класова боротьба 1917-1921 років», а в бібліотеці №2 – бліц-інфо «Україна в вогні й бурі революції 1917-1921рр.».

Матеріал надано Лебединською міською бібліотекою.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *