Стан організації торгівельної діяльності на Лебединському ринку

Під час чергової апаратної наради при міському голові присутнім було доведено до відома інформацію про стан організації торгівельної діяльності на підприємстві Сумської облспоживспілки «Лебединський ринок». Зокрема, як говорить директор підприємства Дмитро Морозов, кількість працюючих на ринку за штатним розписом – 14 чоловік, у т.ч. контролерів – 2 чоловіки. Торгівля продовольчими та непродовольчими товарами проводиться на відокремлених територіях. Згідно паспортних даних на ринку облаштовано 577 місць, з них критих і відкритих столів – 167, у м’ясному павільйоні – 20 місць, у молочному – 30, палатках та кіосках – 340, у тому числі – 103 є власністю ринку. На ринку облаштовано 317 місць для продажу непродовольчих товарів та 260 торгових місць з продажу продовольчих товарів.

За словами директора ринку, згідно Програми розвитку матеріально-технічної бази на 2017 рік, на виконання плану заходів в м’ясному павільйоні були обпиляні та пофарбовані колоди для обробки м’яса, проведено фарбування торгівельних місць, реставрацію стелажів у холодильній камері для зберігання м’яса із заміною оцинкованих листів на поличках на листи з нержавіючої сталі. Проведено фарбування та повірку вагів спеціалістами Держстандартметрології.

Проводиться повна ветеринарно-санітарна експертиза всіх харчових продуктів, які реалізовуються на ринку. Адміністрацією ринку заборонена торгівля швидкопсувними та нерозфасованими продуктами, молочними продуктами в пластиковій тарі, підприємці попереджені під підпис.

Проведено ревізію водопровідної труби та водовідведення на території ринку, замінені крани та прочищено каналізаційну систему. Був побудований навіс для утримання у належному стані майданчика для збирання сміття та тракторного причепа для вивозу сміття. Укладено угоду з КП «Комбінат благоустрою» на вивіз та захоронення сміття.

До Статуту ринку був введений такий вид підприємницької діяльності як роздрібна торгівля з метою стабілізації цінової ситуації ринків.

За звітний період 2017 року загальний товарооборот підприємства «Лебединський ринок» склав 294 тис. гривень.

Також, за словами директора підприємства, ринок постійно забезпечений інвентарем, санодягом, хлорним розчином та дезінфікуючими засобами.

За звітний період коштів на розвиток матеріально-технічної бази використано – 50, 5 тис. грн.

Під час обговорення наданої інформації, директору ринку було задано питання стосовно товарного сусідства, зокрема продажу продуктів харчування поряд із продажем засобів побутової хімії. Але, на жаль, вичерпної відповіді від директора ринку надано не було.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *