Проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Зброя та вибухівка»

З метою протидії незаконному обігу зброї, попередження та розкриття злочинів, скоєних із використанням вогнепальної зброї та вибухівки, посилення контролю за порядком зберігання та перевезення зареєстрованої мисливської, гладкоствольної, нарізної зброї та пристроїв, призначених для стрільби метальними снарядами несмертельної дії, а також на виконання вимог наказу Національної поліції України від 02.03.2017 № 189  з 3 по 24 березня проводиться комплекс профілактичних заходів, спрямованих на стабілізацію криміногенної ситуації під умовною назвою «Зброя та вибухівка». Працівниками Лебединського відділення поліції в ході проведення заходів було перевірено  104 власника зброї. Виявлено один факт  порушення термінів перереєстрації зброї. Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 192 КУпАП та вилучено у нього  гладкоствольну  рушницю.

Поліція в черговий раз наголошує, що відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристрої без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Тому, керівництво Лебединського відділення поліції звертається до громадян з закликом добровільно здати незареєстровану  зброю чи боєприпаси. У такому разі, на підставі частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, особа  звільняється від кримінальної відповідальності.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *