Масляні гуляння відгули в Лебедині!

Останній день масляного тижня традиційно проводять гучним святкування, так би мовити, востаннє можна дозволити собі «відірватись» перед початком Великого Посту. Лебединці не лишились осторонь народних традицій.

Масове гуляння з конкурсами, численними привітаннями, виступами артистів, аукціоном зібрало тисячі мешканців нашого рідного міста у лісопарку.

Розважали лебединців виступи артистів МЦКД, народного аматорського вокального ансамблю автентичного співу «Стріла», виступи  творчого колективу Маловисторопського коледжу ім. П.С. Рибалка,  талановиті баяністи з шоу-дуету «VIVAT-MIX», а найбільше захоплення глядачів викликав виступ лауреата численних фестивалів і конкурсів – Василя Жадана.

Протягом святкування на аукціоні жителі міста змогли придбати більше 2 кілограмів сала за смішною ціною – 30 гривень, близько 5 кілограмів гречки за 70 гривень, за 20 гривень було спродано шпаківню, мішком зерна хазяйновитий лебединець обзавівся за 70 гривень. Крім цього, лебединцям спродали зеркального коропа (і не одного), іще кілька кілограмів гречки та зерна, футболку із надписом «Я люблю Лебедин», чашки з таким же надписом, кілька літрів олії. Сертифікати на молочне поросятко купили за 650 гривень один і за 450 грн – другий. Ведучим свята вдалося продати літр соняшникової олії за 120 гривень. Втім, лебединці не жалкували за витраченими коштами, адже усі зібрані під час аукціону кошти підуть на памперси та медикаменти для діток-інвалідів. Лотом-ізюминкою під час аукціону виявився дерев’яний туалет, який було продано за 470 гривень.

У конкурсі на кращий торговий курінь почесне перше місце вибороло ТОВ «КРУК», друге – ТОВ «Лебединські ковбаси», а третє – підприємство «Bake House».

Найсмачнішими вареники виявились у ВПУ лісового господарства, друге місце у конкурсі «Масляний вареник» журі віддало підприємству ФОП «Усик», а третє – ТОВ «Лебединські ковбаси».

Чотирьом сміливцям, з тих, хто вирішив випробувати себе на стовпі, яким таки вдалося досягти найвищої точки, нагородою стали електропраска, електрочайник, електроовочерізка та електрогриль.

Найсильнішим у конкурсі на піднімання гирі виявився Віталій Озерний. Втім, усі учасники отримали заохочувальні призи.

Для дітлахів працювали різні атракціони – батути, качелі, тир і інші, та найбільш захоплюючим видалось спускання зі сніжної гірки, біля якої за безпекою наглядали волонтери громадської організації «Місто 2.0».

Святковий концерт скінчився, але лебединці іще довго не розходилися по домівках, продовжуючи святкування.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *