Апаратна нарада: стан дошкільної освіти та робота зі зверненнями громадян в управлінні ЖКГ

На апаратній нараді, яку провів сьогодні Олександр Бакликов, начальник відділу освіти Володимир Доценко повідомив присутнім інформацію про стан розвитку та якості дошкільної освіти міста. Зокрема, для забезпечення потреб населення щодо охоплення дітей дошкільною освітою у місті функціонує 5 дошкільних навчальних закладів комунальної форми власності, розрахованих на 781 місце. Три дошкільні навчальні заклади мають типові приміщення (ДНЗ «Ромашка», «Калинка», «Казка») та два розташовані у пристосованих приміщеннях (ДНЗ «Чайка» та ДНЗ «Сосонка»). Усі ДНЗ мають належним чином оформлені земельні акти.

Упродовж останніх років мережа дошкільних навчальних закладів міста стабільна. В усіх закладах  створено належні умови для виховання та розвитку дошкільнят.

За  оперативними даними у Лебедині налічується 1667  дітей дошкільного віку. 966 дітей виховуються в дошкільних навчальних закладах міста. 1302 дитини охоплено різними формами дошкільної освіти. Із 283 дітей п’ятирічного віку 270 дітей отримують дошкільну освіту безпосередньо в дошкільних навчальних закладах,  13 дітей охоплені соціально-педагогічним патронатом, що здійснюється дошкільними навчальними закладами міста.

                  

Продовжують  свою роботу «Мамині школи» (для дітей віком від 3 до 4 років)  та групи «Разом з мамою» для молодих батьків, в яких є діти  віком до трьох років,  де освітні послуги отримують 269 дітей. В дошкільних навчальних закладах «Ромашка», «Калинка», «Чайка»  функціонують  групи  компенсуючого  типу для дітей з вадами мови, в яких логопедичну допомогу отримують 54 вихованці.

Всі дошкільні заклади міста  працюють за пріоритетними напрямками. В дошкільному навчальному закладі «Калинка»  функціонує  художньо-театральна студія і введено посаду вихователя-керівника художньо-театральної студії. Робота в студії проводиться за програмою «Дивосвіт», розробленою творчою групою ДНЗ «Калинка».

Реалізацію завдань якісного дошкільного виховання в м. Лебедині забезпечують 109 педагогів, з них 95 мають вищу освіту.

Дошкільними навчальними заклади проводиться робота щодо забезпечення безперервної освіти педагогічних кадрів.

Методична робота в дошкільних навчальних закладах спрямована на пошуки нових освітніх технологій, методів і прийомів у відповідності до вимог Базового компоненту дошкільної освіти (в новій редакції) та Програми виховання і навчання дітей від двох до семи років «Дитина». Педагоги дошкільних закладів приймають активну участь у різних конкурсах педагогічної майстерності, в засіданнях методичних об’єднань педагогів різних категорій, семінарах, тренінгах.

Методичні кабінети  функціонують у 3 дошкільних начальних закладах «Ромашка», «Калинка», «Чайка». Методичну роботу в цих закладах організовують досвідчені  вихователі-методисти.

Наступним питанням, піднятим на апартатній нараді, була робота зі зверненнями громадян в управлінні житлово-комунального господарства. Зокрема, начальник управління Олексій Петренко відзначив, що в управлінні створені всі умови для забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного і своєчасного розгляду звернень для задоволення законних вимог заявників. До управління житлово-комунального господарства за 2016 рік від виконавчого комітету Лебединської міської ради надійшло 610 звернень. Здебільшого зверталися з такими питаннями як обслуговування житлових будинків, благоустрій території, зрізка дерев, землевпорядкування, земельні спори, надання матеріальної допомоги, водопостачання, водовідведення та інше.

Всі звернення розглянуті у визначений законодавством термін.

Для забезпечення своєчасного розгляду звернень громадян та задоволення законних вимог заявників в управлінні здійснюється контроль за дотриманням термінів розгляду звернень громадян.

За звітний період на особистому прийомі у начальника управління побувало 37 громадян. Крім того, працівниками управління надаються консультації, поради по телефону. Найбільше громадяни звертались з питань зрізки дерев, підсипки та грейдерування вулиць, влаштування вуличного освітлення, ремонт житлового фонду та інші.

Під час апаратної наради міський голова Олександр Бакликов повідомив про процес підготовки до ремонту дорожнього покриття, а саме аналіз стану доріг і розробку дефектних актів.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *