Афганістан в долях земляків

Минуло вже майже три десятиліття з часу офіційного закінчення афганської війни, в якій наші воїни проявили мужність, стійкість, відвагу і героїзм. Війна в Афганістані зловісним смерчем пролягла через долі десятків тисяч українців: 3360 з них не повернулися додому, більше як вісім тисяч зазнали поранення, понад сто тисяч перенесли притаманні азійським країнам захворювання.

У бібліотечних закладах міста пройшов ряд заходів до Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, метою яких є – виховання поваги до людей, які виконували інтернаціональний обов’язок, формування патріотизму та милосердя.

У читальній залі бібліотеки №1 відбулася тематична зустріч «Крізь пекло Афганської війни». На захід були запрошені почесні гості: голова Лебединської спілки ветеранів Афганістану – Гриценко Григорій Миколайович, воїни-афганці – Величко Юрій Васильович, Шиян Сергій Григорович, Ларін Тарас Павлович, а також учні 7-11 класів ЗОШ №3.

З почутих слів воїнів-афганців присутні розширили свої знання про минулі події афганської війни 1979-1989 років, пригадали трагічні сторінки нашої історії. Після всього почутого з вуст очевидців учні відчули в собі повагу до учасників військових подій в Афганістані. Присутні віддали данину пам’яті полеглим, і схилили голови у скорботному мовчанні перед світлою пам’яттю тих, хто не повернувся додому з далекої Афганської війни та воїнів, які загинули на теренах інших держав. Захід підготувала бібліотекар абонементу для дітей та юнацтва Валентина Гримайло.

Урок патріотичного виховання «Загартовані мужністю» пройшов в бібліотеці №2  для учнів 6-7класів багатопрофільного дитячого санаторію. На захід були запрошені воїн-афганець – Забуга Віктор Михайлович і учасник кубинських подій – Саєвський Василь Сергійович. Змістовна розповідь воїнів-інтернаціоналістів про події тих часів дуже зацікавила учнів, і вони задали гостям багато запитань.

У бібліотеці №3 для користувачів молодшого та середнього шкільного віку пройшла патріотична година «Відлуння Афганських гір».

Матеріал надано Лебединською міською бібліотекою. 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *