Дотримуйтесь правил дорожнього руху

Згідно з аналізом Всесвітньої організації охорони здоров’я, дорожньо-транспортні пригоди є головною причиною смертності молодих людей у віці від 15 до 29 років та однією із трьох основних причин смертності осіб віком від 5 до 44 років. Щорічно на дорогах світу гине понад 1,2 млн осіб, а несмертельні травми отримують до 50 млн осіб. Україна займає п’яте місце по кількості загиблих у дорожніх пригодах після Малайзії, Аргентини, Греції та Камбоджі і є однією з найбільш небезпечних країн для учасників дорожнього руху.  Сумна статистика свідчить, що питання дотримання правил дорожнього руху є дуже актуальним на сьогодні.

Ризик травмування або загибелі людей на наших дорогах у 5-6 разів вищий, ніж у розвинених Європейських країнах. Основна тому причина – це низький рівень свідомості водіїв. Недотримання ними вимог правил дорожнього руху, здійснення неконтрольованих маневрів та обгонів з виїздом на зустрічну смугу руху призводить до виникнення аварійних ситуацій на дорогах, і як наслідок, тяжких травм.

Шановні громадяни, водії та пішоходи, учасники дорожнього руху!

Неухильно дотримуйтесь Правил дорожнього руху, особливо в частині перевищення швидкості та порушення правил маневрування, недопущення керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Під час керування транспортними засобами використовуйте мотошоломи, дитячі автокрісла, ремені безпеки та інші пасивні засоби безпеки, а у темну пору доби – світлоповертальні елементи на одязі, речах, велосипедах. Не допускайте використання мобільних засобів зв’язку під час керування транспортними засобами без використання відповідних гарнітур «hands free».

Все це значно зменшить загрози та небезпеки на дорогах для вас і ваших близьких. Будьте свідомими учасниками дорожнього руху – і біда омине ваші домівки!

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *