Підтримують тих, хто захищає мир

Ще один черговий вантаж відправили лебединські волонтери в зону проведення АТО. Синьо-жовтий автомобіль, повністю заповнений необхідними для наших воїнів-героїв речами, поїхав за маршрутом Маріуполь-Мар’їнка-Богоявлівка-Курахово-Новогорівка. Маршрут довгий, але для наших захисників такий необхідний, адже вони стоять зараз на сторожі нашого миру та спокою.

Вантаж допомогли зібрати заклади освіти району. Усі школи без винятку зробили свій гуманітарний внесок. Колектив районного будинку дитячої та юнацької творчості підготував мариновані овочі. Більше ста банок капусти, моркви та буряку відправили в зону бойових дій. «Там усе потрібно, у наших хлопців і половина цибулини не пропаде», – говорять волонтери. Також школи району передали місцевим жителям теплі речі.

Як і завжди, вантаж збирали всі небайдужі. Керівник ТОВ «Крук» Валерій Чалий допоміг транспортом та частково пальним, а також від підприємства на Схід відправили соняшникову та соєву олії. «Нещодавно ми отримали прохання від військово-цивільної адміністрації м. Красногорівка Мар’їнського району Донецької області про необхідність пічок-буржуйок. Звичайно наше підприємство відгукнулося і на Схід вирушили автомобілі із буржуйками та іншими необхідними речами. За час проведення антитерористичної операції водії нашого підприємства здійснили 14 виїздів», – зазначає Валерій Чалий. Керівник Лебединської РМС Віталій Шапошник надав рибу та мед, директор ТОВ «Лебединські ковбаси» Олександр Андрєєв – свою продукцію. Також особисто мед і теплі речі передав директор дитячої школи мистецтв Олександр Ковальчук, та на зібрані кошти сам зробив сокири.

«Ломи, сокири та скоби для бліндажів особливо потрібні нашим бійцям. За допомогою скоб наші бійці роблять бліндажі, які дають їм можливість сховатися від снарядів і бути в безпеці. Тож ми намагаємося доставити їм усе це. Частково ломи, сокири та скоби проплатив голова районного суду Олександр Чхайло, бо дав кошти на придбання арматури. Потім все це було зроблено у приватного підприємця Сергія Курила», – розповідає співзасновник благодійного фонду «Волонтери Лебединщини» Олександр Спічка.

Хоча і нелегко доводиться нашим волонтерам, але вони не залишаються осторонь, продовжують допомагати тим, кому зараз це вкрай необхідно. Такими є й наші лебединські волонтери. А поки є небайдужі, є надія на перемогу.

Марина Іванова.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *