На порядку денному – боротьба із злочинністю

Питання боротьби із злочинністю та охорони громадського порядку в місті Лебедині обговорювалися 17 жовтня 2016 року під час апаратної наради у міського голови Олександра Бакликова.

Учасники наради обговорили практичні аспекти, щодо консолідації зусиль правоохоронних органів та міської влади у питанні боротьби із злочинністю, а також питання попередження і профілактики вчинення злочинів, особливо серед неповнолітніх.

Перший заступник начальник Лебединського відділу поліції Валентин Метенко відзначив, що з початку 2016 року в місті скоєні 308 кримінальних правопорушень, які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та за якими відкрито кримінальні провадження. Після проведення досудового розслідування 85 кримінальних проваджень закрито  за відсутністю події чи складу злочину. З решти 223 кримінальних проваджень:

  • 77 – невеликої тяжкості (15 – направлено до суду, 1 – передано до інших ОВС, 28 – закрито у зв’язку з відмовою потерпілого від підтримання обвинувачення);
  • 82 – середньої тяжкості (38 направлено до суду, 3 – закрито у зв’язку з відмовою потерпілого від підтримання обвинувачення, 2 – у зв’язку зі смертю підозрюваного);
  • 63 – тяжких (34 – направлено до суду);
  • 3 – особливо тяжкі (це вбивство, замах на вбивство та незаконна гральна діяльність), провадження направлені до суду з обвинувальними актами.

Не зважаючи на вжиті заходи щодо протидії злочинності, протягом поточного року скоєно наступні кримінальні правопорушення: 1 – умисне вбивство та 1 – замах на умисне вбивство (особу злочинця встановлено), 4 – завдання середньої тяжкості тілесного ушкодження, 39 – завдання легких тілесних ушкоджень, 1 – згвалтування, 9 – ухилення від сплати аліментів.

Дуже актуальним питанням для населення є зростання числа випадків протиправного заволодіння чужим майном, тобто крадіжок. Останнім часом їхня кількість значно зросла, як у самому місті Лебедині, так і в навколишніх селах, причому, характер їх стає все більш різноманітним: крадуть як з приватних домоволодінь, так і з припаркованих біля багатоквартирних будинків автомобілів. Загалом, в місті зареєстровано 90 – крадіжок, з них по 47 провадженнях досудове розслідування закінчено і вони направлені до суду; 2 – грабежі (за результатами розслідування провадження направлено до суду) та 1 – привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (триває слідство).

Також скоєно 14 шахрайств,  по яким триває досудове слідство, 11 фактів придбання, зберігання майна, одержаного злочинним шляхом, 4 випадки незаконного зберігання зброї, боєприпасів (провадження направлені до суду з обвинувальними актами), 7 випадків незаконного заволодіння автомотранспортом, 2 – хуліганства,  3 випадки втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.

Розглянувши ситуацію щодо боротьби із злочинністю, учасники апаратної наради погодилися, що правоохоронним органам необхідно підвищити ефективність роботи, своєчасно виявляти, якісно документувати та активізувати роботу щодо профілактики злочинної діяльності.

Наголошено на необхідності проводити спільні заходи, зокрема, рейди за участю громадських формувань, батьківських комітетів. Відзначено необхідність встановлення додаткових дорожніх знаків, в першу чергу, регулюючих паркування автотранспорту на Соборній площі, біля ринку та швейної фабрики.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *