В Києві досвідом ділилися лебединські педагоги

13-16 жовтня 2016 р. в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова (м. Київ) проходив авторський семінар професора, доктора психологічних наук, іноземного члена Національної академії педагогічних наук України, Почесного президента Міжнародного Центру Гуманної Педагогіки Шалви Олександровича Амонашвілі та Всеукраїнські читання з гуманної педагогіки «Полюби майбутнє – виростуть крила» за участю Паата Шалвовича Амонашвілі.

Видатний педагог-новатор у віртуозній, захоплюючій формі ділився своїми знаннями, досвідом, неповторною енергетикою глибокої любові до дітей. Під час семінару проводилися майстер-класи та творчі майстерні.

У номінації «Сузір’я педагогічних ідей» презентувала власні напрацювання з теми «Навчання і виховання молодших школярів у контексті ідей Гуманної педагогіки» учитель початкових класів школи Бендюг Алла Іванівна. Це вже не перший виступ учителя пронизаний впевненістю в тому, що  дитинство має бути щасливим. Без щасливого дитинства людина ніколи не зможе відчути і зрозуміти,  що щасливий,  вже ставши дорослим.  Щастям і радістю, переконана Алла Іванівна, повинно бути наповнене все шкільне життя. Невдачі і неуспіхи повинні допомагати здобувати досвід подолання труднощів.

Але хто,  якщо не вчитель, робить  радісним  перебування в школі? Хто,  якщо не педагог, навчатиме дитину протистояти спокусам йти “легкою дорогою”? Хто виховає в ньому благородні почуття? Для цього вчителю потрібно дивитися в очі дитині,  в прямому і переносному сенсі цього виразу, – відчувати і співчувати, переживати і співпереживати.

5090

Діяльність учителя вищої категорії Бендюг А.І. високо відзначено Міжнародною асоціацією громадських об’єднань «Міжнародний Центр Гуманної Педагогіки». ЇЇ визнано учителем Гуманної педагогіки та нагороджено срібним Знаком «Серце і лебідь».

5091

Лебединська СШ №7

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *