Майстер-клас у художньому музеї

Україна завжди славилася своїм декоративно – прикладним  мистецтвом. До наших днів дійшли численні вироби народного мистецтва: вишивки, одяг, декоративне ткацтво, художня кераміка, різьблення, тощо.

Пройшли ті часи, коли люди жили, дбаючи про  гармонію у стосунках з природою, але  зараз зростає інтерес до етнічної спадщини народу. Адже без минулого, без коренів немає майбутнього в жодного народу, в жодної родини, в жодної людини. Українцям є з чим постати перед іншими націями. Наш народ доніс до сьогоднішнього дня багатющі скарби духовної та матеріальної культури.

У художньому музеї ім. Б.К. Руднєва протягом двох тижнів проводились майстер – класи з художньої вишивки. Учні  6 – тих класів  СШ № 7 та ЗОШ № 4  мали можливість познайомитись та навчитись традиційних технік вишивання (стебловий шов, вільна гладь) під керівництвом  майстрині,  працівника музею Світлани  Кульомзи.

5085

Учні поринули у чарівний світ історії створення вишиванок, познайомилися із експозицією виставки «Два кольори мої, два кольори» і почали створювати своїми руками вітальні листівки з елементами вишивки. У дитячих руках оживали пуп’янки, квіточки, листочки. З великим задоволення школярі понесли свої вироби  додому.

Працівники музею застосовують нові методи роботи з відвідувачами, одним із яких є майстер – клас. Цим ми не тільки зберігаємо народні традиції і ремесла, а й поширюємо їх в суспільстві. Приємно, що молоде покоління з радістю відгукується на  відродження  того прекрасного, що залишили нам предки.

Лебединський художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *