Залишки невикористаних сум житлових субсидій повертаються до бюджету

Постановою Кабінету Міністрів України  № 534 від 23.08.2016 р затверджено порядок розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидій. Він проводиться надавачем послуг, коли на особовому рахунку її одержувача станом на 1 травня 2016 року утворилась переплата.

Тобто, після  закінчення  опалювального сезону   невикористана  сума  субсидії  для  відшкодування  витрат  на оплату   централізованого  опалення  (теплопостачання) повертається її виконавцем.

Повернення коштів здійснюється на підставі актів звірення, складених виробниками/виконавцями послуг із структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

Щодо невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на  оплату  послуг  з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, то її частина, що  еквівалентна  вартості  (станом  на 1 травня нового неопалювального  сезону)  100  куб.  метрів  природного  газу  або вартості  150  кВт•г  електричної  енергії  (в  разі  використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення), зараховується виконавцем (СУМИГАЗ ЗБУТ, Сумиобленерго) як  оплата  на  наступні  розрахункові  періоди,  у  тому  числі оплату  обов’язкової  частки  платежу домогосподарства.

Відповідальність за правильність розрахунку покладається на надавачів послуг в особі їх керівників та посадових осіб, що його проводили.

Управління праці та соціального захисту населення

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *