«Чужих дітей не буває»

Дитина – дзеркало родини;
як у краплі води відбивається сонце,
так у дітях відбивається моральна чистота
 матері і батька.
В. Сухомлинський

День усиновлення – це свято, яке відзначається 30 вересня в день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, зворушує своєю відвертістю та щирістю. У 2009 році в Україні вперше відзначали День усиновлення відповідно до Указу Президента України, підписаного 27 листопада 2008 року. Це свято життєвої мудрості та досвіду, свято великої душі та великого терпіння, а головне милосердя та любові. Віра, Надія і Любов, які уособлюють головні християнські чесноти, втілюють ідеали мудрості й відкритого серця, безсумнівно, є добрими покровителями цього особливого свята.

Дитинство – це чудова пора сподівань на щасливе життя та здійснення мрій, кожна дитина має право на достойне та щасливе життя. Можливо, саме тому вважається, що усиновлення – це вирішення проблем дитини, яка втратила сімейне оточення, можливо, що усиновлення – це вирішення проблем дорослих, які хочуть виховати дитину, яка народжена не ними, але потребує саме їх любові та піклування.

Діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки, адже чужих дітей не буває. Турбота про них – наше спільне завдання, обов’язок кожної людини, суспільства, держави.

Саме в цей святковий день делегація м.Лебедин, до складу якої входили прийомні сім’ї та дитячий будинок сімейного типу прийняла участь у святковому концерті,  присвяченому Дню усиновлення в театрі юного глядача м. Суми. За рахунок місцевого бюджету прийомні сім’ї та дитячий будинок сімейного типу були нагороджені подарунками.

 У цей день хочеться від щирого серця привітати тих відважних батьків, які здійснили цей відповідальний крок і взяли дитину у свою родину, побажати їм розуміння, доброти, терпіння та здоров’я. Адже бути батьками – один із найважливіших обов’язків, який доводиться виконувати у житті.

Служба у справах дітей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *