На сесії міської ради звітував начальник Лебединського відділу поліції

Пленарне засідання 9-ї сесії Лебединської міської ради, що відбулося 31 травня ц.р., розпочалось з інформації начальника Лебединського відділу поліції ГУНП України в Сумській області Миколи Герасименка.

У своєму виступі він проаналізував криміногенну ситуацію в місті за 2015 рік та визначив основні тенденції від початку 2016 року, також зупинився на проблемних питаннях співпраці міської ради та відділу поліції. Зокрема, було відзначено, що протягом 2015 року в місті скоєно 541 кримінальне правопорушення за якими було відкрито провадження. Після досудового розслідування 334 кримінальні провадження закрито за відсутністю події чи складу злочину, а також у зв’язку з відмовою потерпілого від підтримання обвинувачень. З решти 207 кримінальних проваджень: 55 – невеликої тяжкості, 78 – середньої тяжкості, 76 – тяжкі. Серед скоєних злочинів: 1 завдання середньої тяжкості тілесних ушкоджень, 13 – завдання легких тілесних ушкоджень, 1 погроза вбивства, 5 – ухилення від сплати аліментів, 96 – крадіжки, 8 – грабежі, 1 – вимагання, 14 – шахрайств, 6 – привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, 3 – незаконне зберігання зброї, боєприпасів, 11 – незаконне заволодіння автотранспортом, 8 – хуліганств та 8 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів. 

Протягом І кварталу 2016 року на території м. Лебедин скоєно 125  кримінальних правопорушень, із яких 29 закрито. З решти  96 кримінальних проваджень: 26 – невеликої тяжкості, 42 – середньої, 34 – тяжких. Серед скоєних злочинів: 1 – умисне вбивство та 1 – замах на умисне вбивство (особу злочинця встановлено, триває слідство), 1 – завдання середньої тяжкості тілесного ушкодження (триває слідство), 2 – завдання легких тілесних ушкоджень (по даним провадженням злочинці встановлені, триває слідство), 5 – ухилення від сплати аліментів, 1 – порушення законодавства про працю, 47 – крадіжок, з них по 20 провадженнях досудове розслідування закінчено і вони направлені до суду, 1 – грабіж, 5 – шахрайств, 11 – придбання, зберігання майна, одержаного злочинним шляхом, 2 – незаконне зберігання зброї, боєприпасів, 1 – незаконне заволодіння автомотранспортом, 3 – втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.

4200

4204

Проблемними питаннями в місті, на думку начальника поліції, залишається вкрай низький рівень охоплення території системами відеоспостереження. Такі системи повинні бути, при наймні, у всіх закладах торгівлі, розважальних закладах, парках, продовольчому та промисловому ринку, автостанції та на залізничному вокзалі.

Після жвавого обговорення та питань, інформація про діяльність Лебединського відділу поліції ГУНП в Сумській області була взята депутатами до відому.

Серед інших питань порядку денного, депутати затвердили Комплексну міську програму «Правопорядок на 2016-2020 роки», бюджет якої становить: 200 тис. грн. на п’ять років. Метою Програми є «посилення захисту держави, державного суверенітету, територіальної цілісності, інших життєво важливих національних інтересів держави, створення комплексу програмно – апаратних, технічних засобів та організаційних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки громадян від проявів тероризму та інших загроз, інформаційної підтримки служб реагування та забезпечення життєдіяльності, а також управління об’єктами та системами житлово- комунального господарства та громадського транспорту, запобігання виникненню умов, що сприяють вчиненню правопорушень, забезпечення захисту конституційних прав та свобод людини, підвищення безпеки дорожнього руху, зниження аварійності на вулично-дорожній мережі міста Лебедина».

4202

4205 4206

Сесією заслухано і взято до відому інформацію «Про хід виконання рішення 34-ї сесії 6-го скликання від 29.04.2013 року «Про програму зайнятості населення на період до 2017 року».

Досить активно пройшли обговорення питання щодо створення дочірнього підприємства «Чисте місто» на базі КП «Комбінат благоустрою», що займатиметься сортуванням побутового сміття. Депутати цікавилися майбутньою структурою підприємства, формуванням його статутного капіталу, а також планами роботи. За словами міського голови Олександра Бакликова, таке підприємство допоможе не тільки зробити Лебедин чистішим, а й отримати додаткові надходження за рахунок сортування сміття, де 60% становить частка вторинної сировини (30% – пластик, 15% – скло та 15% – папір).

Сесією підтримані й пропозиції міськвиконкому щодо виставлення на повторний продаж з аукціону 2-х квартир (№10 по вул. Сумській, 88 та №3 по вул. Залізнична,44 «В») за методом зниження ціни продажу на 20 та 50%. Підтримані проекти рішення щодо змін до програми економічного і соціального розвитку Лебедина на 2016 рік. Зміни викликані необхідністю утилізувати близько 500 г ртуті, що була виявлена в місті. У зв’язку з цим, зміни внесені й до Комплексної програми охорони навколишнього природного середовища та Кошторису видатків міського фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік.

4201

В робочому порядку депутати обговорили та прийняли рішення з блоку земельних питань, внесли зміни до бюджету м. Лебедина на 2016 рік та підтримали депутатський запит фракції Радикальної Партії О.Ляшка та БПП «Солідарність» «Про надання інформації щодо діяльності КУ «Лебединська центральна районна лікарня». Запит стосувався інформації щодо використання коштів медичної субвенції та планів Лебединської ЦРЛ щодо скорочення частини персоналу та закриття відділень.

4207

Розглянувши всі питання порядку денного, сесія була оголошена закритою.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *