«Веселка» серед кращих художніх колективів України

28 травня 2016 року,  у самому серці столиці прекрасної країни – України, відбувся  Всеукраїнський фестиваль кращих художніх колективів України, направлений на підтримку та заохочення дітей та молоді до творчої і просвітницької діяльності, пропагування і примноження надбань національної культури українського народу. У рамках фестивалю відбулася тематична пізнавально-патріотична гра «Територія дитинства» та церемонія вручення дипломів кращим художнім колективам України.

Отримати нагороди за досягнення у хореографічному, вокальному, театральному та інших видах мистецтва прибули 2000 вихованців позашкільних навчальних закладів України. Місто Лебедин представляла заслужений працівник освіти України, керівник зразкового художнього колективу «Веселка» Лебединського центру позашкільної освіти Литовченко Тетяна Петрівна разом з вихованками колективу Тумановою Наталією та Іщенко Дариною.

Окрім спеціально підготовлених захоплюючих творчих майданчиків учасники отримали змогу побувати у Верховній Раді України. Саме у сесійній залі розпочалося урочисте відкриття заходу. З привітальними словами та найкращими побажаннями до учасників з трибуни Верховної Ради України звернулися Бут Світлана Володимирівна, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України, та Шкура Геннадій Анатолійович, директор Українського державного центру позашкільної освіти.   Юні дарування далі вирушили до Маріїнського парку, де на них очікувала справжня «Територія дитинства та щастя». На п’яти спеціально облаштованих майданчиках кожна з команд взяла участь у майстер-класах з вокального, танцювального, образотворчого, спортивного мистецтв, де діти розвивали свої таланти та навички комунікації, розучували танці, переспівували українські пісні. На великій карті України діти відмічали місця знаходження рідних міст та сіл, малювали різнокольоровими фарбами. Фінальним акордом цієї частини фестивалю став патріотичний флеш-моб біля Верховної Ради, під час якого було виконано щойно створену та ґрунтовно підготовлену танцювальну композицію. Патріотична гра  дала можливість відчути себе у країні «Дитинства».

4194

4196 4195

Підсумком заходу було нагородження кращих художніх колективів України, яким у 2015 році було присвоєно звання «Зразковий художній колектив» і «Народний художній колектив», та відзначення подяками Українського державного центру позашкільної освіти, Міністерства освіти і науки України   на сцені Арки дружби народів.

Тож, побажаємо нашому хореографічному колективу «Веселка» на чолі з керівником Тетяною Петрівною Литовченко не зупинятися на досягнутому, бути в постійному творчому пошуку, підкорювати вершини танцювального мистецтва.

4197

4198

Лебединський  ЦПО

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *