Перемога у конкурсі-захисті Малої академії наук

Мала академія наук України – освітня система, яка забезпечує організацію і координацію науково-дослідницької діяльності учнів, створює умови для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення, сприяє нарощуванню наукового потенціалу країни.

Учні – члени МАН є учасниками різноманітних обласних, всеукраїнських, міжнародних інтелектуальних конкурсів, турнірів, олімпіад і виявляють високий рівень підготовки та творчі здібності.

Визначним заходом МАН є щорічний Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН.

18-21 квітня на базі Всеукраїнського еколого-натуралістичного центру м.Києва відбувся конкурс-захист наукових робіт у відділенні  «біологія і хімія». З різних куточків України до Києва приїхало 155 переможців регіональних конкурсів. Кращі з кращих представляли свої наукові роботи, змагалися в умінні переконати опонентів, довести важливість і значимість свого дослідження. Сумську область в секції «психологія»  представляв учень 9 класу Лебединської сеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 Вадим ЛІЩИНА.

Випробування проходило в два етапи: контрольна робота з біології (у своїй секції  учень набрав найбільшу кількість балів) та захист науково – дослідницької роботи. Тема роботи, яку обрали учень зі своїм керівником, –   «Особливості сприймання рекламної продукції підлітками» виявилась цікавою і для дослідника, і для учнів з якими проводилося анкетування. Цікаві і корисні поради щодо зменшення маніпуляційного впливу реклами на дітей, вироблені під час роботи, стануть у нагоді не тільки учням, а й їхнім батькам та вчителям. Кропітка праця учня під керівництвом досвідченого вчителя, практичного психолога школи ЗВОНОВСЬКОЇ О.І. увінчалася успіхом. Вадим посів 3 місце за загальною сумою балів, залишивши позаду більш старших суперників – учнів 10-11 класів.

 Багато емоційних слів, конструктивних зауважень і побажань юним науковцям було висловлено директором НЕНЦ Володимиром ВЕРБИЦЬКИМ. Член журі секції «Психологія», старший науковий співробітник лабораторії організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України, кандидат психологічних наук, доцент Оксана КРЕДЕНЦЕР високо оцінила роботу Вадима, запросила учня до співпраці і в наступному році.

Сьогодні МАН виховує професійно зорієнтованих, озброєних відповідним науковим, дослідницьким інструментарієм молодих людей, які вже у школі знають своє призначення, спрямування, наукове покликання і йдуть до вищих навчальних закладів, чітко розуміючи, в якій науковій галузі вони хочуть працювати.

Відділ освіти

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *