Навчалися діяти в надзвичайних ситуаціях

У рамках перевірки цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки органів влади і підприємств, а також структурних підрозділів ДСНС України, яка триває на Сумщині, 25-го березня ц.р. відбулись раптові навчання сил цивільного захисту міста Лебедина.

За легендою навчань, врезультаті порушення технологічного процесу на території ВАТ «Лебединський м’ясокомбінат» відбувся виток аміаку з резервуару та подальша його розгерметизація. Виникла загроза зараження прилеглої до підприємства території з’єднаннями аміаку.

Під час навчань найперше відпрацьовані дії чергового диспетчера щодо оповіщення керівного складу цього промислового об’єкту, служб екстреного реагування міста. До місця умовної надзвичайної ситуації прибули аварійна бригада електромереж, чергова варта державної пожежно-рятувальної частини №18, а також бригада швидкої медичної допомоги. Для забезпечення громадського порядку було залучено особовий склад Лебединського відділу поліції.

Працівники ДСНС спільно з службами цивільного захисту міста та формуваннями цивільного захисту ВАТ «Лебединський м’ясокомбінат» відпрацювали спільні дії для якнайшвидшого локалізації умовного витоку аміаку та запобігання екологічній аварії внаслідок зараження території аміаком. Ліквідація умовної хмари аміаку здійснювалось шляхом подачі потужних водяних струменів за допомоги спеціальних стволів з підвітряного боку, рятувальники працювали в захисних костюмах.

3596

За результатами тренувань визначено, що керівництво, черговий персонал об’єкту, підрозділи оперативно-рятувальної служби порятунку «101» та інші задіяні служби цивільного захисту м. Лебедина справилися із основними завданнями ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, проте оперативним службам Лебедина було вказано на окремі суттєві недоліки, що підлягають усуненню.

3595

3597

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *