Крізь століття лунає Кобзареве слово

9 березня в Сумському обласному театрі для дітей і юнацтва відбувся обласний відбірковий конкурс читців, присвячений пам’яті Т.Г. Шевченка, в рамках культурно-просвітницької акції «Тарасове слово». Захід започаткований управлінням культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації та організований Сумським обласним науково-методичним центром культури і мистецтв.

Тарас Шевченко – не лише символ українського волелюбного, нескореного духу, але й невичерпне його джерело. Творчість Тараса Григоровича знайшла своє відображення в  поезії, прозі, піснях, картинах і роботах народних майстрів з різних куточків Сумщини, які були представлені на виставці декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва. Все це створювало неповторну атмосферу цьогорічного конкурсу і наповнювало її духом Кобзаревого свята.

У конкурсній програмі взяли участь  майже 40 виконавців з 19 районів та міст нашої області, які своїми виступами підтвердили, що гнівне і ніжне, полум’яне і міцне слово Шевченка  правдиве й актуальне сьогодні.

Наше  місто  представляв Ростислав Голуб. За високу художню виразність читання, відповідність твору тематиці конкурсу, рівень володіння сценічною мовою Ростислав відзначений дипломом І ступеня та подарунком.  Як  переможець  конкурсу Ростислав  Голуб рекомендований  до участі у Всеукраїнському конкурсі читців, присвяченому пам’яті Т. Г. Шевченка, який буде проходити в місті  Києві.

Відділ культури та туризму

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *