Лебединці віддали шану Тарасу Шевченку

Цими днями весь український народ, незалежно від свого місця проживання, відзначає річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Це ім’я, святе для кожного українця. Адже ця людина лишила нам не тільки свої неоціненні духовні надбання – твори, а й світлу пам’ять про себе.

Тож, віддати шану великому Кобзарю та генію українського народу, біля пам’ятника Тарасу Шевченко, на Соборній площі, зібралися небайдужі жителі Лебедина. Серед них були і керівники міста, історики, краєзнавці, поети, а також молодь нашого міста.

Звертаючись до присутніх, міський голова Олександр Бакликов відзначив, що Шевченківські дні особливі для всіх українців, бо увібрали в себе безсмертне дихання великої і незбагненної душі. Волею історії Тарас Шевченко ототожнений з Україною, і разом із буттям рідної держави продовжується з нею, вбираючи в себе нові дні і новий досвід народу, відгукуючись на нові болі та душі. Цього року виповнилась 202-а річниця з дня його народження, а він і нині пробуджує любов до своєї Батьківщини, кличе сильних на подвиги, вселяє у слабких надію і віру.

3432

3430

3433

Звернувся до присутніх на мітингу й історик та поет Анатолій Удод.

Справжньою окрасою дійства стали виступи читців. Нікого не залишили байдужими поетичні рядки Т.Г.Шевченка у виконанні Вадима Харова та пісня Олени Листопад.

Мітинг завершився покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

 [layerslider id=”132″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *