«Кохати – значить жити»

Під  такою назвою  відбулося святкове засідання любительського клубу «Надвечір’я», приурочене Дню святого Валентина. Ведучі заходу  Олена та Костянтин   Демиденко розповіли про історію виникнення цього свята та підшукали цікаву інформацію про проведення його у Англії, Німеччині, Франції, Італії, Голландії, Фінляндії, Польщі, Японії.

Надвечірці почули чимало цікавого і оригінального. Так, наприклад, у Данії люди посилають один одному засушені білі квіти і «валентинки» без підпису. А поляки цього дня відвідують Познань. Там, за повір’ям, лежать мощі святого Валентина, а над головним престолом висить його чудодійна ікона. Поляки вірять, що проща до неї допомагає в сердечних справах. У Голландії саме 14 лютого не вважається непристойним, якщо жінка сама підійде до чоловіка і ввічливо попросить його одружитися на ній. Якщо цей жест не буде оцінений, чоловік може нарікати на себе: він повинен подарувати дамі сукню. Найбільше пощастило француженкам. Саме у Франції в День закоханих прийнято дарувати коштовні прикраси, і не тільки своїм другим половинкам, а всім близьким людям у своєму житті – бабусям, мамам, сестрам, родичам і друзям.

Цікава розповідь ведучих перепліталася з  піснями про  кохання,  що  звучали  у  виконанні Валерія  Костиріна,  Олени  Демиденко,  Нелі Шульги, Варвари Нагоги, Світлани Слинько. Вірші  про  любов  прочитала   Світлана Єлагіна,  гумор – Ніна  Гавва. Світлана  Теличко  розповіла  історію  свого кохання  та  прочитала авторський  вірш. Цікавими були ігри «Ромео і Джульєта»,  де  чоловіки освідчувались в коханні жінкам, та «Розбите  серце», де кожен учасник повинен був знайти свою половинку. Родзинкою свята було привітання  надвечірців  від  родини  Тетяни  та  Павла  Чуйко,  які  завітали  на  свято  із  солодкими  «валентинками».

Засідання  пройшло  у  теплій  дружній  атмосфері,  наповнене  ліричними піснями,  запальними  танцями,  нестаріючим  вальсом. І  все це тому, що  саме кохання,  любов  є  джерелом  творчого  натхнення  багатьох  поколінь. І не важливо, до кого звернені почуття – до своїх коханих, родичів, дітей, хворих, покинутих – любов буває різна. Але вона завжди прекрасна і завжди – свято!  І нехай це свято буде з нами не тільки 14 лютого, але і кожен день в житті!

Відділ культури та туризму

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *