«Нічне місто»: рейд по розважальним закладам

10 грудня ц.р. у Лебедині відбувся рейд розважальними закладами: клубами, кафешками та барами центральної частини міста. Інспектори, разом з начальником служби у справах дітей Юрієм Зайцевим, в пізній вечірній час перевірили, чи дотримуються заклади вимог щодо захисту дітей: чи не продають їм алкоголь і тютюнові вироби та чи не дозволяють їм без супроводу дорослих «гуляти» в нічний час. З-поміж проінспектованих закладів, порушення виявили лише в одному.

У рейді взяли участь як представники соціальних, так і правоохоронних служб. Зокрема, рейдовій бригаді вдалося побувати у Мікс-клубі, сімейному кафе «Карамель», кафе «Юність», а також в інших закладах.

Учасники рейду робили свою роботу за 5-10 хвилин: роз’яснювали представникам закладів положення законів і відповідальність за їхнє порушення.

Розпитували в офіціантів та працівників, чи не продають ті алкоголь і тютюнові вироби неповнолітнім, чи перевіряють вік молодих відвідувачів за документами тощо. Окрім фіксації порушень, інспектори поставили за мету перш за все проінформувати заклади, аби порушення не траплялись у майбутньому.

Слід зазначити, що працівники всіх закладів демонстрували поінформованість про обмеження для неповнолітніх. Запевняли, що їхні бари та кафе дотримуються встановлених законами та рішеннями правил.

За час рейду, бригадою виявлено лише один випадок розпиття алкогольних напоїв неповнолітнім у компанії своїх вже повнолітніх приятелів. За цим випадком були складені адміністративні протоколи, а на батьків неповнолітнього ще чекає протокол за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *