Уроки права – уроки життя

До Міжнародного дня захисту прав людини, що відзначається 10 грудня, в Лебединському медичному училищі ім. проф. М.І. Сітенка відбулася відкрита лекція, присвячена проблемам візуалізації захисту прав людини.

Гості училища – голова Лебединського районного суду Олександр Чхайло, начальник міськрайонного управління юстиції Сергій Подолько та представники Лебединського відділу поліції вирішили нагадати про те, що саме у цей день у 1948 році Генеральною Асамблеєю ООН було проголошено Загальну Декларацію прав людини — ключовий документ, який визначив та закріпив фундаментальні права кожної людини і громадянина, дав поштовх до розробки і утвердження низки надважливих документів, завдяки яким сьогодні можна говорити про утвердження правового та соціального суспільства в соціумі.

– Права людини є невід’ємними та невідчужуваними, а тому кожен з нас повинен прагнути до їх забезпечення, знати власні права та поважати права інших осіб, – підкреслив Сергій Подолько.

2786

2784

Про відповідальність за порушення цих прав, її види, а також вік з якого вона наступає, розповів студентам училища інспектор Лебединського відділу поліції.

Практичні ж аспекти та поради майбутнім медикам дав голова районного суду Олександр Чхайло, в чиїй судовій практиці був не один випадок порушення прав людини лікарями. Інколи такі порушення призводили до тяжких наслідків, як втрата здоров’я, і навіть смерть.

Студенти з не абиякою цікавістю не тільки слухали інформацію від Олександра Чхайла, а й брали участь в обговоренні та задавали питання. В рамках цього обговорення були підняті такі питання, як право на життя, аборт, забезпечення права на життя, право на освіту, особливості сучасних підходів до правового виховання, право на працю, механізми захисту прав людини.

Відзначив актуальність подібної форми роботи, з точки зору правового виховання, що направлене на формування правової свідомості та культури молоді, директор медичного училища Олександр Удодік. Він підкреслив, що робота медичних працівників передбачає не тільки турботу про здоров’я, а й безпосередньо пов’язана із захистом прав людини, де фундаментальним правом – є право на життя і здоров’я.

2788

2782

Як наслідок, озвучена інформація викликала жваве обговорення та  дискусію серед учасників. Як відзначили самі студенти, лекція була цікавою, насиченою та плідною.

[layerslider id=”115″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *